Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Telefonul rosu al primarului nu este ascultat

Orice incident care are loc cu telefonul "cu fir rosu", din biroul unui demnitar local, este depistat imediat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale si se verifica situatia acestuia. Este precizarea facuta de purtatorul de cuvint al STS, colonel Adrian Fulea, in numele institutiei, ca un comentariu la declaratiile recente ale primarului municipiului, Constantin Cibu, legate de un incident minor cu telefonul "cu fir rosu" din biroul sau. Mai exact, Cibu a povestit ziaristilor ca s-a impiedicat si a rasturnat telefonul respectiv si ca, in citeva minute, s-a prezentat la el o echipa pentru remedierea deranjamentului, desi nu ceruse nimanui acest lucru. Edilul-sef argumenta, prin aceasta intimplare, banuielile sale ca si la acest moment i se mai asculta telefoanele.
Colonelul Fulea ne-a explicat ca, de fapt, potrivit legii, STS are obligatia sa asigure protectia, siguranta si confidentialitatea convorbirilor, in cazul retelelor speciale de telefonie aflate in administrarea Serviciului. "Aceste retele de telefonie speciale sint prevazute cu elemente de semnalizare a accesului neautorizat asupra aparatului, cordonului sau a prizei telefonice (deschiderea aparatului, scoaterea cordonului din aparat, intreruperea cordonului de linie, scoaterea cordonului din priza telefonica, demontarea sigiliului prizei, scoaterea capacului prizei). In asemenea cazuri, administratorul retelei, STS-ul, este avertizat prin sistemul de protectie ca s-a produs un incident si conform normelor interne este obligat sa se deplaseze pentru constatarea cauzelor semnalizarii si pentru remedierea acestora. Activitatile mentionate se fac numai in prezenta beneficiarului, cu explicarea cauzelor si a masurilor pentru remediere", ne-a declarat colonelul Fulea.
In acest context, a explicat purtatorul de cuvint al STS, la momentul cind sistemul de protectie a semnalizat un deranjament la postul de abonat de tip TO al primarului, specialistii STS l-au contactat imediat pe edilul-sef si l-au informat ca exista o problema la acel post. In urma verificarilor s-a constatat ca se deranjase sigiliul din interior si s-a procedat la resigilare, in prezenta lui Cibu si a altui angajat al Primariei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii