Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Telefonul 112 a devenit obiect de distractie pentru psihopatii Brailei

Numarul de telefon 112 destinat cazurilor de Urgenta in care solicitantul apeleaza Salvarea, Politia si Pompierii a devenit un prilej de glume proaste pntru psihopatii si dezaxatii Brailei. Frecvent, diverse persoane rupte de realitate suna in disperare la 112, incercind diverse cazuri de forta majora, in care se impune deplasarea de urgenta a unei echipaj de Salvare.
Cele mai multe dintre aceste apeluri fac referire la accidente grave, cu morti si raniti, la zeci de kilometri departare de municipiu, unde ambulantele SAJ sint nevoite sa ajunga in cel mai scurt timp, pentru acordarea primului ajutor. O astfel de solicitare s-a inregistrat si ieri in jurul prinzului la Serviciul de Ambulanta Judetean si, cind au ajuns la fata locului, angajatii SAJ au constatat ca, de fapt, nu se intimplase nimic, nu era vorba despre nici un accident sau victime.
La scurt timp de la consumarea acestui episod, dr. Florin Stefan , directorul Serviciului de Ambulanta Judetean, ne-a spus ca astfel de apeluri aduc mari deservicii atit pentru Ambulanta, cit si pentru cetatenii care, intr-adevar, au nevoie de ajutor medical de urgenta.
In urma unui astfel de telefon, ambulantele sint nevoite sa parcurga zeci de kilometri pe care nu au cum sa-i justifice la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, pentru ca, practic, nu se poate inregistra ca serviciu medical prestat "o gluma proasta".
In plus, retardatii care se distreaza cu astfel de apeluri nu realizeaza ca, in acelasi timp, o persoana cu adevarat bolnava chiar are nevoie de asistenta mdicala de urgenta. Poate chiar ei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii