Skip to main content

Telefoane "otravite", pe tema cartierului Siret

Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a inceput sa primeasca telefoane de la persoane importante, care-i cer sa se impace cu galatenii, pe tema cartierului Siret. Chiar daca nu l-au sunat personal, dupa ce a anuntat ca va merge pina-n pinzele albe in incercarea de a se recunoaste oficial jurisdictia Brailei asupra celor o mie de ha in disputa, autoritatile galatene par a incerca o noua metoda de a-l "imbuna" pe acesta, prin intermediari. Stancu nu a spus clar ca se fac presiuni asupra sa, pentru a o lasa mai moale in disputa cu vecinii de peste Siret, dar declara sus si tare ca nu este omul caruia sa i se impuna ceva, cu atit mai putin punctul de vedere al galatenilor: "Ati observat ca datorita acestei incrincenari a galatenilor, care este inexplicabila, din punctul meu de vedere, nu s-a putut face nimic pe tema cartierului Siret. Acolo se vor intimpla lucruri total neplacute pentru unii, pentru ca vom apela la toti cei care sint chemati sa apere legea, atit romani cit si europeni, pentru ca nu se poate ca intr-o tara europeana sa actionam fiecare si sa facem fiecare legea noastra, acolo unde ne doare pe noi. Pe ei ii doare ca vor buletine de Galati, pe teritoriul Brailei, ei vor sa dea autorizatii de Galati, pe teritoriul Brailei. Eu nu accept asa ceva, si sint omul caruia nu poate sa vina cineva sa-i impuna asa ceva. Am primit un milion de telefoane, de la diverse nivele, dar nu asta ma intereseaza. Telefoanele erau date in sensul de a mi se cere sa gasim solutii, dar solutia era de fiecare data ca sa se dea buletine de Galati". Stancu a refuzat sa spuna numele celor care l-au sunat, pe aceasta tema, precum si functiile pe care le detineau cei care l-au cautat, insa a dat de inteles ca erau persoane importante. El a sublinat inca o data hotarirea de a nu-i mai coopta pe galateni, drept parteneri, in nici un proiect care urmeaza a se realiza intre cele doua orase, pentru ca, in opinia sa, nu sint oameni de cuvint: "Ca presedinte al administratiei judetului, am redefinit proiectele pe care avem de gind sa le realizam. Se va numi aeroportul international probabil "Dunarea de Jos" Braila, se va numi podul peste Dunare Braila - Tulcea, se va numi zona de dezvoltare intercomunitara Siret-Braila, deci toate sint in Braila si se actioneaza conform jurisdictiei prevazute de legislatie. Am incercat timp de doi ani de zile o colaborare cu Galatiul, din pacate nu s-a putut, am vrut sa actionam in interiorul regiunii, nu am fost inteles, nu sint suparat pe nimeni, poate pe mine doar, ca nu am fost orientat sa actionez numai pe Braila. Am vrut sa facem niste proiecte regionale, care sa confere atit Brailei cit si Galatiului un alt statut, pentru ca nu va putea nimeni sa-i opreasca pe braileni sa mearga la Galati si nici pe galateni, sa vina la Braila".

"Nica viseaza probabil ca mai vine cineva prim-ministru si mai ia 1.000 de hectare din teritoriul Brailei"

Chiar daca, personal, nu a pus piciorul in prag decit de curind, doi ani de zile fiind chiar retinut in afirmatii la adresa autoritatilor galatene, pe tema cartierului Siret, si chiar sub mandatul sau s-au ridicat acolo mai multe blocuri ANL fara autorizatie, seful CJ le reproseaza altora ca nu au actionat prompt, in blocarea actiunii vecinilor. Citiva dintre cei carora le vede paiul din ochi sint seful Inspectoratului de Stat in Constructii, prefectul de Galati si prefectul de Braila: "Ma mira declaratia domnului Bobeica, seful Inspectoratului in Constructii, care spune ca daca a emis altcineva autorizatie de constructie pe teritoriul lui, el nu poate sa le verifice. E fals, nu se poate asa ceva, daca are jurisdictie pe teritoriul Brailei si este pus sa apere legea pentru zona in care actioneaza, trebuia sa se autosesizeze imediat si sa opreasca lucrarile. Consiliul Judetean, ca institutie, are putea de a se sesiza, nu avem puterea de control, aceasta o are Inspectoratul de Stat in Constructii, asa cum trebuia sa se autosesizeze si Prefectura Galatiului, cind a vazut ca se dau autorizatii de constructii care nu erau pe teritoriul Galatiului. Inclusiv Prefectura Brailei trebuia sa se autosesizeze, parerea mea. Dar s-a incercat o mediere, erau solutii, puteam face un protocol, mergeam la primul ministru cu toata lumea, si se rezolva. Nu s-a dorit, asta este, mergem mai departe, noi avem proiectele pornite".
Stancu se declara indiferent la proiectele anuntate mai nou de autoritatile galatene, printre care si deputatul Dan Nica, vicepresedinte PSD, care spun ca isi vor face singuri aeroport si pod peste Dunare: "Eu nu stiu ce face Galatiul, e problema lor. Probabil ca fac si ei podul in 16 ani. Ce a spus Nica, ca face si el un aeroport... Nica viseaza probabil ca mai vine cineva prim-ministru si mai ia 1.000 de ha din teritoriul Brailei, asta viseaza el! Nu uitati ca Nica a fost ministru, si ce-a facut pentru Braila si Galati? Si el e autorul moral la dezastrului politic care s-a intimplat in PSD! Nu am nici o problema, eu nu impart nici o felie de piine cu Nica!"

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu