Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teatrul, ca forma de resocializare pentru detinutii de la Tichilesti

Simbata, 6 mai, 15 minori si tineri de la Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti au vizionat piesa "Antigona", jucata pe scena Teatrului "Maria Filotti" Braila. Potrivit declaratiei directorului teatrului, Veronica Dobrin, initiativa conducerii penitenciarului are un impact pozitiv asupra detinutilor, acestia avind posibilitatea sa iasa din spatiul de detentie si sa se transpuna, fie si pentru citeva minute, in atmosfera de pe scena.
"In sala de spectacol, ei sint tratati ca orice alti spectatori. De asemenea, intrind intr-o institutie de cultura, au ocazia sa vada cum se desfasoara o piesa de teatru. Este excelenta metoda aplicata de directorul penitenciarului, un astfel de mod de socializare si reintegrare avind un efect mai mare decit o masura coercitiva", a adaugat sursa citata.
Tinerilor li s-a facut, inainte de vizionarea piesei, un rezumat al actiunii, pentru a intelege ceea ce se petrece pe scena si pentru a se familiariza cu personajele. Astfel, profesorul de limba romana, Laurentiu Anghene, le-a vorbit despre piesa scrisa de Sofocle cu aproape 2.500 de ani in urma.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii