Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Teatrul brailean isi deschide bratele catre adolescenti

Luni, 18 februarie, la Teatrul "Maria Filotti" a avut loc un casting pentru liceenii braileni pasionati de arta spectacolului. Preselectia organizata de Liviu Pintileasa a avut ca scop inscrierea de noi membri in clubul de teatru al actorului, pentru un program de cursuri ce va dura un an de zile.
Cei peste 25 de tineri care s-au prezentat provin din licee diferite, cei mai multi fiind insa elevi la Colegiul National "Gh. M. Murgoci" sau "Nicolae Balcescu". De altfel, nu a fost deloc surprinzator sa regasesc printre acestia citeva persoane din distributia unor piese care s-au jucat deja pe scena mare, precum "Vinzatorul de iluzii” sau "Desteptarea primaverii". A afectat insa acest lucru desfasurarea castingului?
"Sansele sint egale pentru toti", mi-a declarat o domnisoara foarte sigura de sine, avind deja o oarecare experienta in domeniu. De partea opusa, stateau insa celelalte persoane ce isi incercau acum talentul pentru intiia oara, avind pe chip o expresie timorata. In fata lui Pintileasa au incercat insa sa-si dovedeasca vocatia, recitind poezia sau monologul pregatit cu atentie.
Impresia mea generala a fost una pozitiva: Braila are inca tineri talentati, dornici sa se afirme. Insa, pentru siguranta, am indraznit sa cer si parerea profesionistului, care, evaluind critic, mi-a explicat obiectivul pe care il vizeaza acest club de teatru: "Urmaresc ca in mai, iunie, sa alcatuiesc deja o grupa omogena, cu care sa realizez un spectacol si chiar sa pot folosi pe unii dintre acesti tineri actori in piesele de profesionisti". De altfel, selectia a fost una cit se poate de severa, urmarindu-se in primul rind talentul si seriozitatea. "As putea fi si un pic egoist, alegind copiii care au deja ceva experienta. Desigur, provocarea ar fi sa aleg niste amatori, ca apoi sa pot spune ca am facut din ei mari recitatori. Dar vreau ca lucrurile sa mearga la un nivel profesionist", a afirmat Liviu Pintileasa dupa reprezentatia citorva eleve.
Castingul a decurs asa cum a fost planuit, iar decizia a fost luata in doar citeva zile. Vineri, 22 februarie, la intrarea teatrului s-a afisat lista admisilor. Valentin Burlacu, Carmen Andreea Banuta, Eliza Turtoi, Rodica Bunea, Loredana Topciu, Ana Maria Gheorghe, Georgiana Nedelcu, Iulia Vasilescu, Anca Hanu, Cristiana Costin, Teodor Tiganus, Septimiu Stoica, Mihai Zoican, Radu Teodoru si Claudiu Urse au fost fericiti sa afle ca vor face parte anul acesta din clubul de teatru al actorului Liviu Pintileasa.
Planificarea activitatii clubului va contine trei luni de acomodare, in care elevii vor face exercitii de improvizatie/ imaginatie si-si vor testa calitatile de memorare, urmind un program normal de 2 zile de curs pe saptamina si o zi de vizionare filme artistice sau discutii pe teme literare.
Asa ca se anunta multa munca si speram, multe spectacole. Le urez succes acestor tineri care reprezinta azi viitorul teatrului brailean!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii