Skip to main content

Teapa de doua miliarde de lei

Dupa patru ani de cercetari, politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au reusit sa probeze activitatea infractionala a numitului Sotiros. A, director general al unei societati comerciale din Bucuresti, care este acuzat de spalare de bani.
Astfel, la inceputul lunii august 2003, barbatul a promis unei firme cu profil agricol din Braila ca ii cumpara o cantitate de griu din Grecia, la un pret mult mai bun decit pe piata interna. Administratorul societatii brailene nu s-a gindit ca ar putea fi inselat si i-a dat bucuresteanului suma de 2 miliarde de lei vechi, necesara pentru achizitionarea cerealelor. Suma a ajuns in contul lui Sotiros A. dar acesta nu a facut nici un demers pentru achizitionarea griului. Mai mult, in perioada 12 - 14 august 2003, Sotiros a efectuat mai multe operatiuni bancare, in urma carora aproape toti banii, mai precis peste 1,8 miliarde de lei, au fost virati in conturile propriilor furnizori. Astfel administratorul societatii din Braila a ramas si fara bani si fara cantitatea de griu promisa.
Dosarul in cauza a fost declinat spre solutionare Biroului Teritorial Braila al D.I.I.C.O.T., intrucit au fost intrunite elementele constitutive ale infractiunilor de inselaciune si spalare de bani, fapte prevazute si pedepsite prin Legea 656/2002.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu