Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Taximetristii vor scapa de obligatia de a completa factura fiscala

In urma unei discutii purtate de reprezentantii la nivel national ai taximetristilor cu ministrul finantelor a fost solutionata o problema ce parea a fi fara rezolvare. Aceasta se referea la faptul ca un recent ordin al Ministerului Finantelor Publice ii obliga pe taximetristi sa emita facturi fiscale astfel incit o firma sa poata deconta un drum cu taxiul al propriului salariat, sau sa deduca TVA asociat bonurilor emise de aparatele de taxat montate pe taxiuri. Obligatia era generata de faptul ca ordinul in discutie stabilea ca, din acest an, bonurile fiscale emise de aparatele de taxat de pe taxiuri nu mai pot fi Inregistrate In contabilitate ca documente deductibile.
"Subiectul legat de aplicarea ordinului a fost dezbatut in cadrul unei sedinte a Biroului Executiv al Camerei Nationale a Taximetristilor din Romania (CNTR), concluzia fiind aceea ca se impune o discutie cu factori decizionali din cadrul ministerului care a emis ordinul, in acest sens fiind depusa la Ministerul de Finante o cerere de audienta la conducerea ministerului. Avind in vedere situatia tensionata din teritoriu, creata de aplicarea prevederilor acestui Ordin, membrii Biroului Executiv al CNTR au hotarit ca, pentru urgentarea rezolvarii acestei probleme, sa se deplaseze la sediul Ministerului de Finante pentru a primi un raspuns din partea reprezentatilor Ministerului", ne-a declarat Dan Popa, presedintele filialei locale a CNTR, adaugind ca, in urma acestor discutii purtate chiar cu ministrul Sebastian Vladescu, oficialul ministerial a dispus revizuirea prevederilor Ordinului. Aceasta modificare ar urma sa se faca in sensul recunoasterii bonurilor fiscale emise de aparatele de taxat fiscale aflate pe taxiuri, ca documente fiscale ce pot fi inregistrate in contabilitate, avind in vedere imposibilitatea completarii facturilor fiscale de catre taximetristii aflati in traseu in conditii de trafic. "Conform dispozitiei data de ministru, se va emite in acest sens o hotarire a Ministerului de Finante in cel mai scurt timp posibil", a incheiat sursa citata.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii