Mergi la conţinutul principal

Taximetriştii, luaţi la bani mărunţi de poliţişti

poliţiştii au acţionat pentru combaterea încălcării normelor legale în domeniul transportului rutier public de persoane în regim de taxi • au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.000 lei, dintre care 10 conform OUG 195/2002 • luni, poliţiştii locali, sub coordonarea Poliţiei Municipiului Brăila, au desfăşurat acţiuni în mijloacele de transport în comun şi au depistat 10 călători fără mască

 

Mijloacele de transport persoane, fie cele tip taxi, fie microbuze şi autobuze, sunt permanent în atenţia poliţiştilor, în contextul combaterii răspândirii COVID - 19. În week-end, taximetriştii au fost luaţi la rând de poliţişti, amenzile aplicate fiind de peste 10.000 lei, cele mai multe pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier. În plus, poliţiştii au continuat controalele în autobuze şi au depistat 10 călători fără mască de protecţie.

Astfel, în zilele de 27 şi 28 iunie, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au desfăşurat acţiuni pe raza municipiului, pentru prevenirea şi combaterea încălcărilor normelor legale privind efectuarea transportului rutier public de persoane în regim de taxi. “Au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.000 lei, dintre care 10 conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 9 potrivit Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere şi 3 la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Poliţiştii continuă să acţioneze pentru informarea cetăţenilor cu privire la regulile şi măsurile impuse în timpul stării de alertă pentru mijloacele de transport persoane şi recomandă să se ţină cont de măsurile şi regulile de protecţie. “În domeniul transportului în regim de taxi, transportului alternativ şi transportului în regim de închiriere, transportul pasagerilor se efectuează doar pe locurile din spate. Conducătorul mijlocului de transport este obligat să igienizeze şi să dezinfecteze, zilnic, interiorul vehiculului. Conducătorul mijlocului de transport poartă mască de protecţie, astfel încât să-i acopere gura şi nasul, iar mijlocul de transport va fi dotat cu dezinfectant pe bază de alcool”, atrag atenţia poliţiştii.

 

Călătorie cu autobuzul, fără mască de protecţie

 

Brăilenii care circulă cu autobuzele continuă să ignore prevederile legale pe linie Covid, fără a se gândi că îşi pun viaţa în pericol. În cursul zilei de luni, 29 iunie, poliţiştii locali, sub coordonarea Poliţiei Municipiului Brăila, au desfăşurat acţiuni în mijloacele de transport în comun de pe raza municipiului Brăila, având ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID-19. Cu această ocazie, arată reprezentanţii IPJ Brăila, au fost depistaţi 10 pasageri care nu purtau sau purtau necorepunzător masca de protecţie în mijlocul de transport.  Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 Şi în autobuze trebuia luate anumite măsuri de protecţie. Astfel, în zona uşii de acces a pasagerilor, în interiorul mijlocului de transport, se montează dozatoare cu soluţii dezinfectante pe bază de alcool. Înainte de plecarea în cursă, se efectuează obligatoriu curăţenia şi dezinfecţia mijlocului de transport. Se evită măturarea uscată şi alte acţiuni mecanice pe suprafeţe potenţial contaminate, pentru a reduce posibilitatea de dispersare a virusului. Se utilizează în schimb metode de curăţare umedă.

Pe durata efectuării cursei, conducătorul auto poartă mască de protecţie, astfel încât să-i acopere gura şi nasul. Pasagerii sunt obligaţi să poarte masca de protecţie, astfel încât să le acopere gura şi nasul, iar spaţiul destinat conducătorului mijlocului de transport va fi separat fizic sau primul rând de scaune va fi păstrat liber, pentru a evita interacţiunea socială. “La îmbarcare/debarcare, pasagerii trebuie să respecte o distanţă minimă de siguranţă unul faţă de celălalt. Accesul pasagerilor în mijlocul de transport se realizează pe uşa din faţă, iar coborârea se realizează pe cealaltă/celelalte uşi, dacă aceasta/acestea există. Transportul pasagerilor în microbuze este permis doar pe scaun, cu respectarea regulilor generale prezentate mai sus”, au mai precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro