Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tariceanu critica PD pentru ca a votat reducerea TVA la alimentele de baza

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, ca propunerea legislativa initiata de Partidul Conservator si votata de Senat privind reducerea TVA la alimentele de baza contine "o doza foarte mare de populism si demagogie" si a criticat PD pentru ca a sustinut aceasta propunere.
Tariceanu a spus ca, din calculele ministrului Finantelor, rezulta un deficit "imens" de 0,8% din PIB, in urma acestei masuri. Premierul a mai spus ca in urma aplicarii acestei masuri vor avea de cistigat propietarii de brutarii sau de fabrici de piine, nu cetatenii.
Calin Popescu Tariceanu a precizat ca "nu exista o decizie politica in cadrul coalitiei de sustinere" a propunerii PC.
Intrebat de votul dat de democrati, Tariceanu a spus: "Sigur ca nu-mi face placere sa remarc inca o data inconsecventa PD. O sa discut cu presedintele Emil Boc".
El a mentionat ca nu vrea, insa, sa se creeze "un motiv de conflict" in coalitie.
Premierul a precizat ca a discutat pe acest subiect, joi dimineata, cu presedintele executiv al PD Adriean Videanu si cu secretarul general al PD Vasile Blaga si este surprins de voturile date de PD la initiativa legislativa a PC.
Referindu-se la dezbaterile din Senat asupra propunerii PC, Tariceanu a sustinut ca in timpul acestora au venit sa faca presiuni asociatiile de patroni din morarit si panificatie.
In schimb, minusurile care se vor inregistra la bugetul de stat prin aplicarea TVA redusa la alimentele de baza ar duce la necesitatea reducerii cheltuielilor.
"Anumite programe pe care le-am demarat deja, cum ar fi micsorarea punctului de pensie cu trei procente de la 1 septembrie prin devansarea programului initial, care prevedea majorarea de la 1 ianuarie, toate aceste lucruri vor trebui abandonate, pentru ca inregistram un minus la venituri de 0,8% din PIB" a explicat Tariceanu.
El a spus ca, din experientele anterioare, s-a constatat ca intotdeauna micsorarea TVA nu a dus la micsorarea pretului, ci la majorarea profitului interprinderilor.
Intrebat despre afirmatia presedintelui PC Dan Voiculescu, care a precizat ca isi rezerva dreptul de a reanaliza relatia cu coalitia, Tariceanu a spus:"Fiecare are toata libertatea politica sa faca ceea ce considera".
Premierul a precizat, insa, ca "trebuie sa existe o minima responsabilitate" in ceea ce priveste initiativele de scadere a taxelor. "Fiecare dintre partidele coalitiei poate sa ia cite o initiativa de scadere a unor taxe. Si dupa aceea, s-ar putea sa ne punem intrebarea cu ce mai facem programele de integrare, cum ne mai atingem obiectivele pe componentele sociale", a explicat Tariceanu.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii