Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Taranistul Chiru ar fi dispus sa lase de la el, intr-o posibila alianta cu PD

Colaborare PNTCD-PD. Este ceea ce-si doresc unii dintre taranisti, care sprijina motiunea initiata de vicepresedintele PNTCD Stefan Radulescu, care vizeaza, printre altele, si un astfel de parteneriat. Varianta a fost discutata la Braila, la finele saptaminii trecute, in cadrul unei sedinte zonale, la care s-au strins reprezentantii mai multor judete din tara. "Astazi (simbata - n.r.), la Braila, ne-am adunat reprezentantii a zece organizatii, printre care Braila, Galati, Ialomita, Brasov, Tulcea, Vrancea. Este o sedinta zonala, facuta periodic, in diverse locuri. Am discutat despre motiunea propusa de colegul nostru Stefan Radulescu, care vizeaza, printre altele, o posibila colaborare cu PD-ul", ne-a spus Liviu Scarlat, coordonator zonal al PNTCD.
Initiatorul motiunii, prezent la reuniune, a explicat scopul acestei propuneri: "Cu PD-ul discutia mi se pare mai normala, pentru ca facem parte din aceeasi familie europeana. Au fost niste discutii neoficiale, si deschiderea se pare ca exista, in vederea unei astfel de colaborari. Noi sintem un partid neparlamentar si exista obligativitatea unor aliante, ne va fi foarte greu daca nu vom avea astfel de parteneriate. O varianta pentru a ne face auzita vocea ar fi realizarea de aliante, iar a doua, consolidarea structurilor noastre, pentru a reveni in Parlament".
Cit priveste o eventuala alianta cu PD-ul, in plan local, liderul PNTCD Gheorghe Chiru este optimist, ba chiar se arata dispus sa faca compromisuri, sa fie mai intelegator si sa nu se certe din orice cu democratii: "PD-ul ar fi un partener interesant pentru noi, pentru ca noi sintem doua sabii ascutite in aceeasi teaca, si mie imi place asa. Eu voi fi dispus sa las de la mine, ceea ce de obicei nu prea fac si chiar daca ei sint extrem de duri si sint pe o pozitie care le permite sa fie duri, eu voi incerca sa ajungem la un limbaj comun. Cunoasteti scena politica din Braila, asa cum e ea, ca vai de capul ei, cu oameni de calitatea pe care o stiti. Daca PD-ul va fi o varianta de discutie, voi discuta si voi fi si eu destul de transant, dar in politica trebuie sa existe cale de intelegere".
Atentionat ca PD-ul a dovedit in ultimii ani ca se comporta cu partenerii de alianta ca si cu dusmanii, Chiru a comentat: "Sa-i fereasca Dumnezeu! Cu mine n-o sa le mearga asa. Eu nu sint primarul Constantin Cibu. Daca doresc discutii, se discuta, daca nu, asta e! Daca se va ajunge la o alianta, vom avea un proiect comun, va trebui insa sa ne conformam politicii la nivel national, protocoalelor incheiate la centru. Discutam ipotetic, deocamdata: daca se va ajunge la o alianta, eu voi fi deschis si voi incerca sa fac sa mearga parteneriatul, voi gasi o cale de compromis, pentru ca e musai. Eu zic ca se poate discuta cu PD Braila".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii