Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Talentul artistic al elevilor braileni a fost rasplatit in cadrul Festivalului de Teatru Scolar

Editia din acest an a Festivalului de Teatru Scolar s-a incheiat, ieri, cu Gala Laureatilor. Efortul copiilor, dar si al cadrelor didactice si actorilor care i-au indrumat a fost, in acest fel, rasplatit cu premiile acordate. Evenimentul a fost deschis de cuvintul directorului Teatrului "Maria Filotti", Veronica Dobrin, care a facut in discursul sau o pledoarie pentru petrecerea timpului liber in mod util si educativ. "Este foarte important ce facem in timpul liber pentru ca isi pune amprenta asupra a ceea ce vom face mai tirziu. Cartea, expozitiile, spectacolele de teatru sint doar citeva exemple de petrecere a timpului liber in mod util. Consider ca traim o zi mare, pentru ca ii sarbatorim pe toti cei care si-au ocupat timpul liber cu ceva folositor, si anume teatrul. Nu este pierdere de vreme, ci un lucru necesar. Teatrul este disciplina, este munca de echipa, este activitate de educatie si instruire, informare si tot ceea ce inseamna educatie si cultura", a explicat Veronica Dobrin. Directorul a subliniat interesul special din partea Inspectoratului Scolar Judetean Braila si din partea conducerilor de scoli si a specificat ca acest interes e bine sa creasca cu scopul de a asigura un viitor sanatos noii generatii. Pe linga actori si reprezentanti ai organizatiilor de tineret, din juriul care a desemnat cistigatorii a facut parte si Inspectorul scolar general, prof. Lilliana Tudoran, care a vorbit, la rindul sai, despre beneficiile parteneriatului dintre teatru si scoala. "Acest festival stimuleaza competitia, lucrul in echipa, i-a apropiat pe elevii nostri de actori, schimbindu-le comportamentul si atitudinea, facindu-i mai disciplinati si mai curajosi. Teatrul "Maria Filotti" a devenit un partener real pentru scoala devenind un stimul pentru activitatea noastra scolara si extrascolara si pentru consolidarea cunostintelor de literatura". Inspectorul de limba romana, prof. Ana Maria Zlavog, a amintit despre fructuoasa colaborare a scolii cu Teatrul "Maria Filotti" si a remarcat dorinta de afirmare a copiilor care au constituit trupele de teatru participante. Ana Maria Zlavog i-a felicitat pe laureati, profesori, colaboratori, actori si regizori pentru reusita lor si nu a uitat sa aminteasca de un alt succes recent al teatrului scolar brailean, si anume Marele Premiu al Festivalului National de Teatru Scolar pentru liceele vocationale, care in acest an a fost oferit, la Timisoara, trupei de teatru a Liceului de Arta "Hariclea Darclee".

Distinctii pentru elevi, dar si pentru profesorii indrumatori

Primul premiu anuntat a fost cel acordat pentru cel mai bun spectacol la gimnaziu. Acesta a revenit Scolii cu clasele I-VIII Movila Miresii, pentru piesa "Capra cu 20 de iezi", autor si indrumator inv. Ioana Ciocarlan. Premiul a constat intr-un aparat de fotografiat digital, oferit de Centrul de Creatie Braila. Premiul Festivalului a fost acordat Scolii "Ion Bancila" pentru spectacolul "Scufita Rosie", prof. indrumator Virginia Radulescu Soare. Cel mai bun spectacol de la liceu a fost cel reprezentat de Liceul "Nicolae Iorga" care a primit Premiul "Mihail Sebastian", indrumator actor Alin Florea. Distinctia a fost oferita de Teatrul "Maria Filotti", membrii trupei de teatru primind cite un abonament la teatru pe toata durata stagiunii. Premiul I la licee a fost acordat Colegiului Economic "Ion Ghica", indrumator prof. Mihaela Hurtoi, indrumator de specialitate actorul Cornel Cimpoaie, premiul II a revenit Grupului Scolar "C.D. Nenitescu", indrumator prof. Elena Danaila, iar premiul III a fost obtinut de Liceul Teoretic "Panait Cerna", indrumator prof. Petrica Plopeanu. Premiul pentru originalitatea scenariului a revenit Grupului Scolar "Edmond Nicolau", profesori Eugenia Dicu si Mihaela Ciochina, iar premiul pentru indrumare artistica a fost acordat profesoarei Diana Popovici, de la Colegiul National "Gh. M. Murgoci". Consiliul Local al Tinerilor a acordat premiul pentru compozitie elevei Teodora Radu, de la Colegiul "Ion Ghica" pentru rolul din spectacolul "O parere de viata".
Juriul a acordat Premiul Special trupei de teatru a Scolii Speciale pentru spectacolul "Dua loturi" de I.L. Caragiale", indrumata de profesorii Mariana Panoiu, Carmen Bucur, Marian Closca si Marioara Dobre, care au primit si un premiu de excelenta pentru indrumare artistica. Acelasi premiu l-au primit si invatatoarele Anisoara Serban si Georgeta Cristescu, de la Scoala "Ecaterina Teodoroiu". S-au mai acordat premii pentru interpretare masculina si feminina, pentru costume si scenografie, precum si pentru afis si caiete program. Laureatii au primit trofee oferite de Sindicatul Invatamint "Corneliu Gheorghe Caranica" Braila si carti puse la dispozitie de Biblioteca Judeteana "Panait Istrati", familia regretatului scriitor Corneliu Ifrim, Scoala "Mihai Eminescu" si Editura Edmunt. Premii pentru Festivalul de Teatru Scolar brailean au oferit si Centrul de Creatie, Scoala Populara de Arta si Consiliul Local al Tinerilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii