Se pare ca in ziua incidentului, victima plecase, impreuna cu alti prieteni din Braila la Tichilesti, pentru a cauta un tinar cu care a avut un conflict mai vechi, scopul fiind acela de a se razbuna. Pentru ca nu l-au gasit pe tinarul respectiv, "razbunatorii" s-au dus pe malul Dunarii, la plaja. Aici, fara nici un motiv, au inceput sa faca scandal si sa adreseze injurii si amenintari oamenilor care se aflau in zona respectiva. La un moment dat, cei de pe plaja nu au mai suportat si au inceput sa arunce dupa tinerii recalcitranti cu diverse obiecte contondente si apoi au inceput sa ii fugareasca. Daca o parte dintre ei au fost rapizi si au reusit sa scape, Marian C. nu a avut acelasi noroc. El a fost prins de tinerii furiosi de pe plaja care i-au aplicat o bataie sora cu moartea. Politistii au reusit sa identifice patru dintre agresori, insa cercetarile continua pentru depistarea celorlalti, iar in functie de numarul de ingrijiri medicale se va stabili incadrarea juridica a faptei.
Gasit intr-o balta de singe
Dupa cum am aflat de la dr. Florin Stefan, directorul SAJ, cind a fost gasit, tinarul avea o plaga transversala care pleca din regiunea temporala stinga si ajungea in regiunea temporala dreapta cu hemoragie mare, fapt ce demonstra ca mai existau si alte plagi parietale posterioare. Datorita singelui scurs si coagulat, avea ochii inchisi, era plin pe fata si pe git de singe, motiv pentru care medicul i-a administrat comprese si, cu ambele miini i-a facut compresie, pentru a putea opri cit de cit hemoragia. Victima a fost transportata cu greu peste o suta de metri de la locul in care fusese gasita si pina la salvare de catre ambulantier si portarul de la SAJ, care venise sa dea o mina de ajutor echipajului, desi in preajma se aflau mai multe persoane care priveau ca la spectacol, dupa cum am aflat de la dr. Florin Stefan. "L-am transportat la masina cu ambulantierul si cu portarul unitatii, pe care il luasem sa ne ajute, in timp ce asistenta pregatea perfuziile in salvare. Acolo erau trei tipi de la Politia de Frontiera si unul de la Politia rurala, probabil din Tichilesti, care, desi au realizat ca ne descurcam greu cu transportul pacientului, nu ne-au ajutat. In timp ce ne deplasam cu pacientul de la malul Dunarii si pina la masina, am mers peste o suta de metri, prin nisip pina la glezne, am urcat si un dimb, moment in care ambulantierul si portarul, care transportau pacientul au si cazut destul de rau, incit ambulantierul si-a rupt si pantalonii, iar politistii au refuzat pur si simplu sa dea o mina de ajutor. Consider ca, in conditii deosebite si chiar in conditii normale, pentru ca politistii sint platiti din bani publici si sint ditamai zdrahonii, ar trebui sa puna mina sa ajute echipajul de la Ambulanta sau pe oricine are nevoie cit de cit de un prim ajutor. Aici nu era vorba de un prim ajutor calificat, ci, pur si simplu, sa ne ajute sa transportam pacientul respectiv", a precizat directorul SAJ.
Medicii SAJ sint nevoiti sa transporte singuri pacientii
Din luna martie, la Serviciul de Ambulanta nu mai exista brancardieri. Practic, la o solicitare se deplaseaza ambulantierul cu asistenta sau ambulantierul cu asistenta si un medic. Dupa cum am aflat de la dr. Florin Stefan, echipajele de salvare se descurca destul de greu cu transportul pacientilor. Chiar politistii prezenti la locul evenimentelor, care realizeaza ca medicii si asistentele nu pot sa acorde si asistenta medicala de urgenta si sa faca si carausie in acelasi timp, refuza categoric sa le dea o mina de ajutor cind este cazul sa transporte pacientii, exceptie facind doar cei de la Jandarmerie, care se pare ca au o altfel de atitudine. "Rareori, ne mai ajuta cite cineva care se afla la locul accidentului, in rest, toata lumea se uita, comenteaza, injura, in timp ce lucratorii de la Salvare se chinuie singuri sa transporte pacientii. Toti angajatii de la SAJ au probleme la coloana vertebrala, cu discopatii, hernii de disc etc., datorita efortului fizic pe care il depunem, in conditiile in care caram cel putin cite doua targi cu bolnavi pe zi. Chiar daca am fi Hercule la Ambulanta, la un moment dat cadem si noi, iar cei de la SAJ trebuie sa-si foloseasca in primul rind forta intelectuala, pentru a putea acorda asistenta medicala, nu pe cea fizica, pentru a transporta zilnic pacientii, lucru care se intimpla de ani de zile", a concluzionat dr. Florin Stefan.