Skip to main content

Tabara pentru persoanele cu handicap mintal sever

Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale "Trebuie!"- filiala Braila va organiza, in perioada 6 - 12 august, in cadrul proiectului intitulat "Si noi" - Centru de zi pentru tineri cu handicap mintal sever, finantat de Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap, o tabara de vara in zona statiunii Sinaia, la care vor participa tineri cu handicap mintal sever, asistenti personali si voluntari.
Proiectul se inscrie, conform masurilor prioritare pentru anul 2006, intr-un program de suport familial, al carui scop este dezvoltarea deprinderilor de viata independenta la persoanele cu dizabilitati mintale severe si cresterea gradului de participare a acestor persoane la viata sociala a comunitatii din care fac parte. In cadrul actiunilor din acest proiect, reprezentantii organizatiei "Trebuie!" urmaresc recuperarea si socializarea in programe de tip centru de zi , fac terapie ocupationala si dezvolta deprinderile de viata independenta. Activitatile includ si consiliere, informare, suport familial, tabara de vara, organizare de seminarii, tirguri de vara / iarna, promovare. Durata proiectului este de 9 luni. Scopul proiectului este dezvoltarea deprinderilor de viata independenta la persoane cu dizabilitati mintale severe care vor avea drept consecinta cresterea gradului de participare a acestor persoane la viata sociala a comunitatii din care fac parte. "Am initiat acest proiect deoarece persoanele cu handicap mintal sever sint cele mai expuse riscului de marginalizare, putini furnizori de servicii sociale se angajeaza in a lucra cu aceasta categorie de beneficiari, se atenueaza comportamentele negative si se dezvolta socializarea. De asemenea, se acumuleaza experiente la nivelul personalului implicat in activitati - angajati si voluntari si la nivelul comunitatii, in general", ne-a declarat Teodora Ilie, presedinte al Organizatiei pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale "Trebuie!". Partenerul organizatiei in derularea acestui proiect este Grupul Scolar "Ana Aslan".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu