Mergi la conţinutul principal

Tabăra lui Alexandru Popa din PNL Brăila: Alina Neacșu nu este încă membru al filialei

* după ce președintele interimar al PNL Brăila, Cătălin Boboc, a susținut o conferință de presă pe 9 aprilie în care a anunțat că medicul Alina Neacșu ar fi intrat în organizație, joi, deputatul Alexandru Popa a infirmat această informație * acesta a precizat că deși Neacșu a semnat adeziunea, statutul de membru este departe de a fi unul oficial, deoarece  decizia nu a fost luată în Biroul Politic Local și cel Județean * la rândul său, consilierul județean PNL, Dănuț Lungu, i-a adus o serie de critici lui Neacșu, precizând că nu i se pare o achiziție bună pentru partid

 

 

 

 

Surprize și tensiuni în cadrul organizației PNL Brăila, în contextul apropierii alegerilor interne. După ce președintele interimar al organizației județene, Cătălin Boboc, a anunțat pe 9 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă că fostul director medical de la Spitalul Județean de Urgență Brăila, medicul Alina Neacșu, a devenit membru PNL, joi, 15 aprilie, în cadrul unei alte conferințe de presă, deputatul Alexandru Popa a negat veridicitatea acestei informații. Mai exact, acesta a precizat că Neacșu, chiar dacă a semnat adeziunea, nu este membru oficial PNL până când Biroul Politic Local și Biroul Politic Județean nu votează și aprobă acest lucru.

”Doamna Alina Neacșu nu este la acest moment membru PNL. Ca cineva să devină membru PNL trebuie să treacă de Biroul Politic Local și de Biroul Politic Județean. Adeziunea dumneaei nu a fost discutată în niciuna dintre aceste structuri, deci nu este membru în acest moment. Nu spun că nu este binevenită între noi, dar în acest moment, nu este membru PNL, doar atât”, a declarat Popa.

De cealaltă parte, consilierul județean Dănuț Lungu, prezent la conferința de presă și susținător declarat al lui Alexandru Popa pentru șefia viitoare a PNL Brăila, a avut o atitudine mult mai dură la adresa Alinei Neacșu. Acesta a punctat că în mandatul trecut a făcut parte din Comisia de sănătate, astfel că a avut ocazia de a-i analiza activitatea acesteia în momentul în care făcea parte din echipa managerială a spitalului județean, prin urmare consideră că nu este o achiziție bună pentru PNL.

”Și noi am aflat cum ați aflat și dumneavoastră. Dar dumneavoastră ați aflat dinaintea noastră, pentru că noi am aflat din presă. În proporție de 85% dumneavoastră ați dat răspunsul. Nu! Nu este o relație bună. Știm destul de bine că foarte mulți medici au plecat din cauza managementului defectuos din ultimii 2-3 ani de zile de la Spitalul Județean. Vreți să vă mai spun? Mie nu mi se pare un câștig pentru PNL cineva care a făcut mai mult rău în sistemul sanitar decât bine, atât timp cât a fost la conducerea Spitalului Județean. (...) În ultimul mandat am fost membru în Comisia de sănătate și activitatea pe care am avut-o a fost foarte legată de ce înseamnă Spital și ceea ce înseamnă activitatea din SJU. Știți și dumneavostră foarte bine comportamentul doamnei Neacșu față de celelalte cadre medicale. Nu o judec eu. M-ați întrebat dacă este un câștig pentru PNL, iar eu mi-am spus părerea: nu este un câștig! Eu mă refer doar la activitatea dânsei ca manager. Nu ca medic sau în general. Ci la activitatea dânsei alături de echipa managerială a SJU Brăila”, a declarat Lungu.

Deputatul Alexandru Popa a mai declarat că nu i se pare deloc în regulă modul în care a procedat contracandidatul său la șefia partidului, Cătălin Boboc, prin faptul că a luat această decizie fără să o supună votului în birouri.

”Nu este ok situația! Acesta este motivul pentru care vreau să candidez. Cătălin este un președinte interimar, nu este legitim pentru a lua anumite decizii, nu a fost ales, a fost numit. Vom vedea la alegerile interne ce vor hotărî membrii. Acestea sunt discuțiile noastre interne și nu vreau să ajung ca predecesorii mei și să fac publice discuțiile interne. Spun doar că eu nu am știut cu cine va ieși Cătălin în conferința aceea de presă. Nu sunt eu cel care va hotărî dacă va fi sau nu doamna Neacșu membrul nostru: există BPL, BPJ. Acolo se va decide dacă este sau nu este membru. Eu nu îi cunosc activitatea doamnei, nici nu o cunosc personal. Nu pot să îmi dau cu părerea în acest moment”, a conchis Popa.

 

Neacșu: «Domnul Lungu, poate își dorește să afle, mai degrabă, câți oameni am adus în spital.»

 

Contactat telefonic și întrebat cum comentează noile declarații ale liberalilor privind statutul său, medicul brăilean a răspuns că este prima dată când semnează adeziunea la un partid politic și nu cunoaște mai multe detalii legate de procedura de vot din PNL Brăila. Însă, oricare ar fi aceasta, Alina Neacșu spune că nu renunță la ceea ce și-a propus.

”Aceste cuvinte nu schimbă cu nimic lucrurile în ceea ce mă privește. Eu nu renunț la ceea ce mi-am propus. Vreau să mă înțeleagă ceilalți membri de partid, pentru că eu nu cunosc, deocamdată, procedura aceasta internă a voturilor.  Este prima dată când semnez o adeziune la un partid. Atât mi s-a spus și asta am făcut. Alte probleme de partid legate de bucătăria lor internă nu cunosc pentru că, v-am spus, sunt foarte, foarte la început”,  a declarat medicul primar Alina Neacșu, șeful secției de Oftalmologie al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Brăila. În ceea ce privește atitudinea consilierului Dănuț Lungu vizavi de noul membru anunțat al echipei PNL Brăila, dr. Alina Neacșu s-a arătat deranjată de afirmațiile acestuia și i-a transmis că așteaptă o nominalizare a medicilor care au plecat din spital din cauza ei.

”Îl rog pe domnul Lungu să-mi spună cu nume și prenume, în privat sau public, cine sunt acei medici care ar fi plecat din cauza mea din spital, chiar insist! Când lansezi astfel de afirmații trebuie să le susții cu dovezi, nu credeți că așa e firesc? Domnul Lungu, poate își dorește să afle, mai degrabă, câți oameni am adus în spital. Dar e punctul lui de vedere pe care l-aș fi apreciat dacă mi-l spunea în față, direct, pentru că eu sunt un om al dialogului”, a conchis medicul primar oftalmolog, Alina Neacșu.                                   

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro