Mergi la conţinutul principal

Tabăra din Lacu Sărat rămâne singurul loc de picnic pentru brăileni

• ca şi anul trecut, tariful de intrare este 5 lei/persoană • în Pădurea Stejaru nu mai este permisă folosirea grătarelor, iar Primăria Brăila informează că legea nu permite amenajarea unor locuri de picnic în parcurile din municipiu • amenzile pentru persoanele fizice care fac grătar în zonele neamenajate se încadrează între 1.000 şi 3.000 lei

 

La fel ca şi anul trecut, brăilenii care vor să petreacă mini-vacanţa de Paşte şi 1 Mai cu un tradiţional grătar făcut în aer liber nu au prea multe posibilităţi legale la îndemână. Locul amenajat până în urmă cu trei ani de Primăria Brăila în pădurea din spatele Lacului Sărat rămâne inaccesibil, deoarece Direcţia Silvică refuză să mai permită folosirea grătarelor în acel fond forestier. Totuşi, conducerea Direcţiei Silvice Brăila a decis ca anul acesta să permită activităţile de picnic în pădure, dar fără aprinderea focului. Astfel, brăilenii care vor să iasă la iarbă verde pot merge în păduricea din “coada” lacului, însă fără a face grătar. Ei pot veni cu sandvişuri şi chiar cu fripturi şi mici, însă toate acestea trebuie să fie preparate de acasă. “Fiind fond forestier, nu e permisă aprinderea focului şi nici intrarea cu maşini. Cei care vor să îşi petreacă sărbătorile în aer liber, pot intra în pădure, dar fără grătare şi maşini. Totodată, trebuie să aibă cu ei pungi de plastic în care să îşi ia ambalajele şi celelalte deşeuri. La nivelul Ocolului Silvic Lacu Sărat s-a întocmit un grafic de patrulare, pentru a preveni activităţile ilegale în fondul forestier. La acţiune, alături de colegii noştri, vor participa şi echipaje ale Jandarmeriei”, ne-a declarat Vasile Dumitraş, directorul Direcţiei Silvice Brăila.

La nivelul municipiului, Primăria Brăila evită să amenajeze locuri de picnic în zone împădurite precum Parcul Monument, Grădina Mare sau faleza Dunării. Primarul Marian Dragomir ne-a spus că legea nu permite amenajarea spaţiilor de picnic pe raza municipiului, iar pentru pădurile din apropiere nu s-a primit acceptul Direcţiei Silvice pentru astfel de activităţi.

În aceste condiţii, la fel ca şi anul trecut, singura posibilitate aflată la îndemâna brăilenilor să facă grătar la iarbă verde, fără riscul de a fi amendaţi de autorităţi, rămâne incinta Taberei administrate de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, din staţiunea Lacu Sărat. Directorul adjunct al DJTS Brăila, Nicuşor Hagiu, ne-a informat că taxa de intrare se menţine la valoarea de 5 lei/persoană. Pentru copiii sub 10 ani, intrarea este liberă.

“În zona de picnic sunt montate zece grătare. Pentru cei interesaţi, se pot închiria şi căsuţe cu două paturi şi grup sanitar, la preţul de 68 lei pe noapte. Sunt disponibile 12 căsuţe”, ne-a informat reprezentantul DJTS.

Spre deosebire de anii trecuţi, comisarii de mediu brăileni nu vor mai face controale în teren, în perioada Paştelui şi de 1 Mai. Conform dispoziţiilor primite de la Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, comisarii brăileni vor face controale pe 2 şi 3 mai în parcurile din oraş, dar şi în zonele verzi din preajma municipiului, iar dacă vor găsi deşeuri depozitate ilegal vor sancţiona proprietarii acestor terenuri, respectiv Primăria Brăila, Direcţia Silvică sau Primăria Chiscani. Toate aceste entităţi au obligaţia de a se asigura că nu se vor face grătare în locuri neautorizate şi nici nu vor fi aruncate deşeuri în spaţiile respective. Potrivit Legii nr. 54 din 2012, persoanele fizice care desfăşoară activităţi de picnic în zone neamenajate pot fi amendate cu sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 lei. Amenzile pot fi date atât de comisarii Gărzii de Mediu cât şi de  Poliţie, Jandarmerie, autorităţi publice locale şi Poliţia Locală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro