Tăriceanu cere votarea proiectului PNL privind arieratele | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Tăriceanu cere votarea proiectului PNL privind arieratele

"Noi am condiţionat într-un fel participarea noastră la sesiunea extraordinară de discutarea acestor două proiecte de legi şi vedem astăzi care a fost manevra PDL-ului împreună cu UDMR-ul care alcătuiesc majoritatea. Aşadar primul lucru pe care îl vom face va fi acela de a insista ca procedurile necesare pentru ca cele două proiecte să fie aduse în dezbaterea plenului să fie îndeplinite", a precizat Tăriceanu înainte de începerea plenului.

În ceea ce priveşte Legea ANI, liderul grupului PNL a spus că din punctul de vedere al juriştilor liberali actualul proiect este în continuare neconstituţional, precizând însă că PNL va vota legea. "Nu vom sabota în niciun fel dezbaterea Legii ANI, vom fi prezenţi în plen. Are sprijinul nostru însă cu observaţiile pe care le-am făcut, ştim de la început că ea nu respectă punctul de vedere al Curţii, dar nu vrem să ne opunem la vot tocmai pentru a nu se considera că sabotăm într-o manieră oarecare această condiţionalitate pe care o avem în cadrul mecanismului de cooperare şi verificare. Deci vom vota pentru, dar acest lucru nu ne va împiedică să subliniem încă o dată neconstituţionalitatea proiectului", a spus el.

Plenul a aprobat, la solicitarea viceliderului deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu reunirea Comisiilor de buget-finanţe şi juridică pentru a da raport asupra proiectului privind arieratele din economie şi o şedinţă separată a Comisiei de buget-finanţe pentru al doilea proiect al PNL, privind aprobarea unor măsuri de reducere a taxelor şi impozitelor.

"Din păcate, la Comisia de buget-finanţe cei care ar fi trebuit poate să fie primii care să susţină ca România să depăşească această perioadă dificilă, şi mă refer la deputaţii puterii, sunt cei care au fugit din sală ca să nu mai fie cvorum, să nu se mai poată dezbate aceste două proiecte de legi. Un proiect de lege care se referă la combaterea arieratelor, deci la ceea ce înseamnă plata agenţilor economici privaţi pentru serviciile efectuate, o sumă imens datorată la nivelul ţării, o cerinţă a FMI a fost aceea de a diminua arieratele din economie, acel raport a fost votat, dar pentru că avem la Comisia juridică un raport negativ nu poate fi introdus un raport pe ordinea de zi. În consecinţă cred că soluţia este să adoptăm decizia ca cele două Comisii de buget finanţe şi Comisia juridică să se se întrunească şi să dea un vot", a cerut Nicolăescu.

"Al doilea proiect de lege, cel care se referă la diminuarea unor taxe şi impozite, nu a putut fi adoptat deşi fusese discutat până aproape de faza finală, pentru că şi deputaţii UDMR s-au retras din sală şi ca atare nu a mai rămas cvorumul necesar pentru adoptarea raportului", a opinat Nicolăescu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro