Mergi la conţinutul principal

Târgul liceelor la Brăila Mall

• deschiderea oficială a evenimentului a avut loc ieri, iar astăzi și mâine târgul este deschis între orele 10.00-20.00 • elevii de clasa a VIII-a, însoțiți de diriginți și părinți, sunt invitați să descopere oferta educațională a liceelor teoretice, vocaționale și tehnologice din Brăila

 

Ieri, la Brăila Mall, s-a deschis ”Târgul ofertelor educaționale 2023”, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila. În ciuda grevei din învățământ și a situației incerte privind încheierea mediilor școlare și a desfășurării examenelor naționale, reprezentanții liceelor teoretice, vocaționale și tehnologice din Brăila “și-au făcut temele” și au venit la târg pentru a le oferi elevilor de clasa a VIII-a toate informațiile despre admiterea la liceu. De asemenea, participanții au putut interacționa și cu reprezentanți de la Palatul Copiilor Brăila, Casa Corpului Didactic Brăila, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Brăila și Consiliul Județean al Elevilor Brăila, care au prezentat oferta școlară pentru anul  viitor.

Târgul este deschis și astăzi și mâine, programul de vizitare fiind 10.00-20.00.

Reamintim că, potrivit ghidului admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2023, la clasa a IX-a, învățământ la zi, în cele 21 licee din municipiu și județ sunt 1.706 locuri (68 clase), repartizate astfel: 962 locuri la cea teoretică, 504 locuri la filiera tehnologică și 240 la cea vocațională. Precizăm că pentru filiera teoretică sunt 26 locuri într-o clasă, iar pentru cea vocațională și tehnologică sunt 24 locuri într-o clasă. Tot la clasa a IX-a, în învățământul profesional sunt disponibile 826 locuri pentru anul școlar viitor. La seral sunt disponibile 168 locuri în 6 clase, iar la frecvență redusă 83 locuri în trei clase. De asemenea, locuri sunt și în învățământul dual (38 locuri).

Dacă greva din învățământ nu va da peste cap calendarul examenelor naționale și a înscrierii la liceu, prima etapă de admitere în clasa a IX-a se va desfășura în luna iulie. Pe 5 iulie va fi anunțată ierarhia la nivel județean, iar între 6-7 iulie și 10-17 iulie, elevii și părinții vor completa fișele de înscriere la liceu. Repartizarea computerizată ar urma să aibă loc pe data de 19 iulie. Perioada 20-25 iulie este alocată depunerii dosarelor la liceele la care elevii au fost admiși. Tot pe 25 iulie se va publica și statistica locurilor rămase libere. A doua etapă de înscriere la liceu va avea loc în luna august.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro