Mergi la conţinutul principal

Târg de iarnă, în premieră la Brăila cu ocazia sărbătorilor

• primarul Marian Dragomir a anunţat, recent, că, pe lângă brazi, ornamente şi corpuri de iluminat montate chiar şi în cartiere, mai are pregătite câteva idei pentru sărbători • una dintre acestea este organizarea unui târg de iarnă şi aducerea la Brăila a mai multor grupuri de colindători din diferite regiuni ale ţării

 

Administraţia brăileană a început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă. Pe lângă instalaţiile luminoase care au apărut deja pe străzile oraşului, primarul Marian Dragomir susţine că mai are câteva surprize pentru brăileni. Una dintre acestea o reprezintă organizarea unui târg de iarnă, în perioada 1 - 6 decembrie, în cadrul căruia vor fi invitate la Brăila mai multe grupuri de colindători din diferite regiuni ale României.

„Aţi observat că am început să montăm corpurile de iluminat pentru sărbători. Am montat în premieră şi pe strada Mihai Eminescu. Am montat deja pe strada Şcolilor, pe Buzăului, în zona parcului. Am început să montăm pe Bulevardul Dorobanţilor, urmează, etapizat, toate străzile municipiului. Aşa cum spuneam, vor merge şi în cartiere. Avem cu siguranţă deja prevăzute corpuri de iluminat pe Comuna din Paris, în Chercea, pe strada Deltei şi Cazasu din Lacu Sărat. În Brăiliţa până la rondou, vizavi de liceul Progresul, unde o să amenajăm şi un brad de iarnă. La fel şi în cartiere, în alte zone. Vom aranja brazi, anumite corpuri, vom face anumite spectacole. Pregătim un târg de iarnă pentru prima oară la Brăila, în perioada 1 - 6 decembrie. Avem invitaţi copii, colindători din multe regiuni din România, pentru a aduce aici, la Brăila, tradiţia, portul popular, colindele specifice zonelor pe care ei le reprezintă. Sper ca brăilenii să aprecieze acest lucru”, a declarat Dragomir.

Edilul a afirmat că a ales această perioadă pentru târg, deoarece altfel s-ar fi suprapus cu programul colindătorilor, cu alegerile Parlamentare, sau chiar cu programul de sărbători al brăilenilor, în condiţiile în care evenimentul ar fi avut loc chiar în preajma Crăciunului.

„Unii dintre colindători sunt foarte renumiţi la nivel naţional, au contracte şi vor reprezenta România la Bruxelles, la Strasbourg, dar şi în alte oraşe din Europa.  Atunci am ales această dată. Pe 1 decembrie va fi aprinderea luminilor, iar 6 decembrie va fi rezervată pentru venirea lui Moş Crăciun şi aprinderea luminilor din Parcul Monument”. Vrem să avem şi standuri specifice de Crăciun, pe care le vom amenaja în faţa Casei Tineretului, tocmai pentru a avea o mare vizibilitate, pentru a le face împreună cu zona de ornament din faţa Primăriei Municipiului Brăila. Pentru că aici putem să desfăşurăm toate aceste activităţi şi să avem vizibilitatea necesară atât pentru cei care ies în zona de promenadă, dar şi pentru ca artiştii să îşi poată pune în valoare colindele”, a mai completat edilul-şef.

 

PND-ista Gina Ilie i-a sugerat primarului să realizeze mini-orăşele ale copiilor în cartiere

Trebuie punctat că tot pe tema sărbătorilor de iarnă, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM Brăila, a avut o intervenţie şi consilierul PND Gina Ilie. Aceasta i-a sugerat primarului Marian Dragomir să realizeze mini-orăşele ale copiilor în spaţiile de joacă din cartiere. Consilierul a vorbit despre montarea unor ornamente în spaţiile respective, precum şi despre difuzarea de piese cu specific de sărbători, însă edilul-şef nu a părut prea încântat de idee.

„Nu e vorba că nu se pot face mini-orăşele ale copiilor, dar depinde şi ce înţelegem prin asta. Noi vom avea brazi cu lumini în mai multe cartiere din municipiul Brăila şi în unele dintre aceste zone vor fi colindători care vor organiza activităţi specifice. Acesta este bugetul. Brăduţi vom avea, dar părculeţele de joacă nu le vom putea împodobi, pentru că iarna nu vor veni copiii să se dea în leagăn. Vom avea în anumite zone foarte circulate brăduţi şi câteva elemente ornamentale”, a conchis Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro