Mergi la conţinutul principal

Tânără pe role, bătută fără motiv în Parcul Monument

• brăileanul Dragoş Cătălin Ciolpan a fost reclamat la poliţie de Cosmina M., pe motiv că ar fi agresat-o, în timp ce tânăra se plimba cu rolele în Parcul Monument, împreună cu prietena ei • victima a ajuns la spital, cu leziuni ce au necesitat 8 zile de îngrijiri medicale • probă la dosar sunt imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale Poliţiei Locale

 

Tânăr în vârstă de 30 de ani anchetat de poliţie şi trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Marius Iacob, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, în seara zilei de 28 iulie 2016, “inculpatul Ciolpan Dragoş Cătălin a lovit-o cu palma peste faţă pe M. L. Cosmina, care se afla pe role, provocând căderea acesteia”. Incidentul s-a petrecut în faţa porţilor de acces ale Stadionului Municipal. La scurt timp, agresorul i-a mai tras fetei o palmă peste faţă, provocându-i leziuni ce au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale. Brăileanul care a bătut-o a recunoscut că s-a certat cu aceasta şi că a pălmuit-o, doborând-o la pământ, însă a precizat că, ulterior, tânăra şi-ar fi scos rolele şi ar fi încercat să-l strângă de gât. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Monument spun, însă, altceva: victima şi-a scos, într-adevăr, rolele, dar a schiţat un gest de apărare, înainte să fie lovită din nou.

 

Filmul agresiunii din Parcul Monument

În seara zilei de 28 iulie 2016, precizează anchetatorii, Cosmina L. M. şi prietena sa, Iuliana, s-au decis să iasă în Parcul Monument, ca să se plimbe cu rolele. Brăilencele s-au deplasat în zona parcului cu autoturismele proprii, pe care le-au parcat în faţa porţilor de acces ale Stadionului Municipal. După ce şi-au pus role, Cosmina şi Liliana s-au plimbat pe aleea ce duce la stadion circa două ore. Procurorul de caz precizează: “La un moment dat, lângă cele două prietene a oprit un autoturism BMW în care se  aflau Ciolpan Dragoş Cătălin şi fratele acestuia (...). Din autoturism a coborât concubinul numitei C. Liliana, Ciolpan Dragoş Cătălin, care i-a transmis persoanei vătămate că portiera autoturismului său este deschisă şi că, lângă maşină, se află mai multe persoane necunoscute. Intenţionând să-şi verifice maşina, M. L. Cosmina s-a îndreptat pe role către locul în care o parcase, prietena sa urcând în autoturismul concubinului şi deplasându-se şi ei spre aceeaşi zonă. Ajunşi cu toţii la locul în care se afla autoturismul persoanei vătămate, inculpatul a abordat-o pe M. L. Cosmina, solicitându-i să înceteze relaţia de prietenie cu concubina sa. Persoana vătămată i-a răspuns că nu va da curs acestei solicitări, moment în care inculpatul i-a aplicat o palmă peste faţă, care a dus la dezechilibrarea şi căderea persoanei vătămate”.

Tânăra lovită fără motiv s-a ridicat şi s-a îndreptat către autoturismul său, unde şi-a scos rolele, spunându-i, totodată, bătăuşului, că se va duce la poliţie, ca să-l reclame. Auzind aceasta, furios, Ciolpan s-a îndreptat din nou către Cosmina, ca să o pună la punct.

Anchetatorii spun că victima a încercat să se apere, schiţând “un gest cu piciorul în aer”, însă agresorul a lovit-o din nou, după care a părăsit locul faptei. Cosmina M. L. a urcat în autoturism şi s-a dus direct la poliţie, dar, întrucât sângera abundent în zona feţei, s-a prezentat la UPU - Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde i s-au acordat îngrijiri medicale. Victima agresiunii din Parcul Monument a formulat plângere penală împotriva lui Dragoş Cătălin Ciolpan a doua zi, iar pe 1 august a scos certificat medico-legal ce atestă că a suferit leziuni ce au necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Potrivit actului medico-legal, Cosmina M.L., “fata pe role”, prezenta leziuni la ochiul stâng, la braţe, genunchi şi cotul stâng. La ochiul stâng, spre exemplu, tânăra prezenta “un hematom palpebral superior gigant posttraumatic prin agresiune”, fiind necesară suturarea plăgii.

Declaraţia victimei se coroborează cu imaginile suprinse de camerele de supraveghere ale Poliţiei Locale, instalate în Parcul Monument. “Din vizionarea acestora, se observă cum, în jurul orei 21:30, persoana vătămată aflată pe role este lovită cu palma de inculpat, aceasta căzând pe sol. Persoana vătămată se îndreaptă către maşina sa, îşi scoate rolele, inculpatul se apropie din nou, M.L. Cosmina încearcă să-l îndepărteze cu piciorul, dar este lovită din nou cu palma peste faţă”, precizează procurorul de caz.  

Audiat pe parcursul urmăririi penale, inculpatul Dragoş Cătălin Ciolpan a recunoscut că s-a certat cu tânăra care se plimba pe role şi că a lovit-o cu palma peste faţă, victima căzând la pământ. Brăileanul a afirmat, însă, că, ulterior, tânăra şi-a scos rolele, s-a îndreptat către el şi “l-a apucat cu mâinile de gât”, iar el, chipurile, pentru a se apăra, a lovit-o din nou.

Cazul se află acum în atenţia magistraţilor judecători.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro