Mergi la conţinutul principal

Tânără din Brăila, pe podium la Campionatul Microsoft Office Specialist

• Raluca Georgiana Popescu, care a concurat din partea Colegiului Naţional “Gh. M. Murgoci”, a obţinut premiul III la categoria Microsoft Word • “Sunt mândră că prin acest concurs am reuşit să reprezint cu cinste numele liceului meu pentru ultima dată”

 

O tânără din Brăila a ajuns pe podiumul Campionatului Naţional Microsoft Office Specialist. Este vorba despre Raluca Georgiana Popescu, care a reprezentat Colegiul Naţional “Gh. Munteanu Murgoci” şi a câştigat locul 3 la categoria Word. Organizat de Fundaţia EOS, alături de Certipro Education şi Microsoft România, la această ediţie, etapele locale şi finala naţională a Campionatului Microsoft Office Specialist s-au desfăşurat exclusiv online. Elevii calificaţi în finală au susţinut probele în perioada 9 – 22 octombrie 2020, iar timpul de rezolvare a testelor a făcut departajarea între concurenţii cu aceleaşi punctaje. 

“Campionatul a început în mai, când am dat etapa regională, iar eu eram în clasa a XII-a şi am fost înscrisă ca elevă în cadrul Colegiului Naţional «Gheorghe Munteanu Murgoci». Cu siguranţă a fost diferit sentimentul din acest an asupra campionatului atât din cauza organizării diferite, cât şi a faptului că a trebuit să combin învăţatul pentru bacalaureat şi cel pentru concurs. În mod normal etapa naţională trebuia să fie înainte de bacalaureat dar a fost amânată din cauza pandemiei. Nu m-am aşteptat să mă calific la naţională pentru că eram în toiul pregătirilor pentru examene, dar când am luat 1.000 de puncte am fost foarte fericită. Fericirea mea a fost şi mai mare când am aflat că am obţinut locul 3 la categoria Microsoft Word la etapa naţională. Când mi-am văzut numele pe slide-ul de prezentare am ţipat atât de tare că mi-am speriat colega de cameră. E o realizare mare pentru mine”, ne-a mărturisit tânăra.

După această perfomanţă, Raluca, care în prezent este studentă în anul I la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, ne-a spus că se va concentra în continuare pe studii, fiind convinsă că va avea multe provocări. Nu va renunţa la concursuri, însă vrea să se implice în diverse proiecte şi să facă ceva nou: voluntariat. Mai trebuie spus că tânăra a fost coordonată de profesorul de informatică Paul Pruş de la Colegiul “Murgoci”, la adresa căruia a avut numai cuvinte de laudă.

“Chiar dacă am terminat anul acesta liceul, mereu îl voi considera pe domnul Pruş dirigintele meu şi ştiu că voi găsi mereu la dumnealui îndrumare în caz de nevoie. Sunt mândră că prin acest concurs am reuşit să reprezint cu cinste numele liceului meu pentru ultima dată”, a adăugat aceasta.

Cât timp a fost elevă a Colegiului “Murgoci”, Raluca s-a remarcat prin rezultatele obţinute la Olimpiada Naţională de Tehnologia Informaţiilor (TIC), tânăra câştigând două medalii de broz. De altfel, aşa cum ne declara înainte de fiecare participare, ea s-a simţit mereu atrasă de această olimpiadă, în fiecare an de liceu aşteptând cu nerăbdare perioada competiţiei. Mai trebuie spus că şi în 2019 Raluca a reprezentat Brăila la etapa naţionala a Campionatului Microsoft Office Specialist, la secţiunea PowerPoint.

Elevii români care s-au calificat pe primul loc la examenele Word, Excel şi Power Point vor reprezenta ţara la finala mondiala a campionatului care va avea loc la Orlando, Florida, în perioada 1-4 august 2021, în funcţie de evoluţia pandemiei Covid-19.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro