Mergi la conţinutul principal

Tâlharul “TUN” a vrut să scape de judecată. I s-a spus “Pas”

tânărul de 22 de ani, Costel Ţandură, care în februarie a tâlhărit o femeie, chiar pe Calea Călăraşilor, a invocat unele excepţii în dosarul în care este acuzat de tâlhărie • nu a reuşit însă să îi convingă pe judecători să îl ierte, astfel că judecata va începe, indiferent dacă inculpatul vrea sau nu

 

Trimiterea în judecată pentru infracţiunea de tâlhărie calificată nu i-a picat prea bine inculpatului Costel Ţandură. După ce a atacat o femeie pe Calea Călăraşilor, în luna februarie, căreia i-a smuls poşeta, tânărul de 22 de ani a ajuns în faţa instanţei, el invocând însă unele excepţii pentru a scăpa de judecată. A primit însă veşti proaste. “Constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei”, este soluţia dată de Judecătoria Brăila.

În luna aprilie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat cercetările şi l-au trimis în judecată pe Costel - Viorel Ţandură, zis “Tun”, cercetat sub control judiciar pentru tâlhărie calificată. Potrivit procurorilor, în data de 18 februarie 2017, la Biroul Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila a fost înregistrată plângerea persoanei vătămate Rodica I., care a sesizat faptul că, în aceeaşi seară, în jurul orei 20.00, în timp ce se afla pe Calea Călăraşilor, vizavi de benzinăria Lukoil, un bărbat necunoscut a împins-o şi a trântit-o la pământ. Acesta i-a smuls poşeta din mână şi a fugit cu ea. Din ancheta efectuată a reieşit faptul că, în seara respectivă, inculpatul Costel Viorel Ţandură se afla pe Calea Călăraşilor, intenţia lui fiind de a căuta femei cărora să le poată sustrage poşetele. Individul a observat-o pe Rodica I., care, întorcându-se de la serviciu, se deplasa prin zona respectivă. Inculpatul nu a stat prea mult pe gânduri şi a abordat-o pe partea vătămată, din spate, a apucat-o de geacă şi a încercat să o tragă către o stradă lăturalnică. Victima şi-a pierdut echilibrul, după ce a fost trasă de geacă, şi a căzut. Atunci, tâlharul a tras de poşeta acesteia şi, în ciuda rezistenţei opuse, a reuşit să o smulgă din mâna victimei, fugind de  la faţa locului. În poşetă tâlharul a găsit un portofel, în care se afla suma de 6 lei, plus un card de la o farmacie.

Tâlharul a fost observat de un brăilean, în parcarea XXL, unde individul a aruncat poşeta sustrasă. S-a dat alarma la poliţie iar tâlharul a fost prins.

Audiat în cauză, inculpatul Costel Viorel Ţandură a recunoscut fapta pentru care era cercetat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro