Mergi la conţinutul principal

Tâlharii și Arestul. Indivizii au vrut să scape, instanța le-a spus «pas»

Tribunalul Brăila a respins contestația împotriva măsurii de arest formulată de doi tineri tâlhari din comuna Galbenu, care au atacat o femeie aflată într-un taxi staționat pe strada Octav Doicescu și i-au furat banii din mână • nu a scăpat de arest nici minorul de 15 ani, care a tâlhărit pe stradă, dar și într-un mijloc de transport în comun, trei tineri pe care i-a amenințat cu acte de violență și le-a sustras suma de 100 de lei

 

Încercarea moarte n-are! Numai că, în multe cazuri ”încercarea” este o amăgire și nu îți garantează reușita. Cam asta au pățit trei tâlhari arestați, care au contestat măsura dispusă de prima instanță și au făcut o încercare, în speranța că vor fi lăsați în libertate.

Tribunalul Brăila a respins contestațiile formulate de cei trei tineri acuzați de tâlhărie, iar aceștia au rămas în spatele gratiilor.

Zilele trecute, la instanța superioară s-a respins contestația împotriva măsurii de arest formulată de doi tineri tâlhari din comuna Galbenu, care au atacat o femeie aflată într-un taxi staționat pe strada Octav Doicescu și i-au furat banii din mână. Inculpații arestați, în vârstă de 19 și 21 de ani, ar fi vrut să plece din arest, dar nu li s-a permis.

Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpaţii-contestatori C. Silviu şi M. Alexandru împotriva încheierii de şedinţă din data de 06.04.2024, pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Brăila în dosarul nr. 6801/196/2024 Menţine încheierea de şedinţă din data de 06.04.2024, pronunţată la Judecătoria Brăila. Obligă contestatorii-inculpaţi la plata sumei de câte 50 lei fiecare reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, este soluția dispusă la Tribunalul Brăila.

Infracțiunea a fost comisă la data de 5 aprilie, în jurul orei 17:00, când o femeie, în vârstă de  43 de ani, din Brăila, a sesizat polițiștii despre incident. Aceasta a precizat faptul că două persoane necunoscute i-ar fi smuls din mână suma de 100 de lei. Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit că femeia se afla într-un taxi staționat pe strada Octav Doicescu din municipiu, iar cei doi bărbați au deschis portiera și ar fi amenințat-o, după care i-au smuls suma de 100 de lei și au fugit. În urma căutărilor efectuate, la scurt timp polițiștii i-au depistat și identificat pe cei doi indivizi, ambii din comuna Galbenu, în vârstă de 19 și 21 de ani, aceștia fiind conduși la sediul Poliției pentru audieri. Cei doi tineri au fost reținuți pe bază de ordonanță și apoi arestați. 

 

Încă o încercare nereușită

Nu a scăpat de arest nici minorul de 15 ani, care a tâlhărit  pe stradă, dar și într-un mijloc de transport în comun, trei tineri pe care i-a amenințat cu acte de violență și le-a sustras sume de bani. În noaptea de 6 spre 7 aprilie (sâmbătă spre duminică), polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale l-au reținut pe un brăilean în vârstă de 15 ani,  bănuit de comiterea a două infracțiuni de tâlhărie și o infracțiune de tâlhărie calificată. În după-amiaza de 6 aprilie, tânărul ar fi abordat, pe raza municipiului, trei tineri cu vârstele de 15 și 16 ani, din Brăila. După amenințări, minorul a sustras de la aceștia suma de 100 de lei. Polițiștii l-au depistat pe tânărul în cauză, iar pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie și tâlhărie calificată. La ședința din 7 aprilie instanța a admis propunerea formulată de procuror și a dispus arestarea preventivă a inculpatului D. V. Cosmin pentru o perioadă de 30 de zile.

Nici contestația formulată nu l-a ajutat prea mult. ”Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul-contestator D. V. Cosmin împotriva încheierii nr. 21/07.04.2024, pronunţată de Judecătoria Brăila în dosarul penal nr. 6802/196/2024. Menţine ca legală şi temeinică încheierea contestată. Obligă contestatorul la plata către stat a sumei de 100 de lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate în prezentul dosar penal. Definitivă”, este decizia magistraților de la Tribunalul Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro