Mergi la conţinutul principal

Sute de tineri desfasoara activitati recreative si de voluntariat in Lacu Sarat

Sute de tineri se afla in aceste zile in tabara de vara din Lacu Sarat cu prilejul derularii a trei proiecte finantate de Directia Judeteana pentru Tineret. Copiii s-au implicat in actiuni de cunoastere a mediului inconjurator, de intelegere a mecanismelor democratiei, de ecologizare a taberei si au participat la exercitii specifice cercetasilor.
In cadrul activitatilor derulate prin proiectul "2D, Danubius si Democratia", Asociatia "Pro Democratia" Club Braila in parteneriat cu Clubul Sustinatorilor Palatului Copiilor a invitat 40 de tineri cu virsta cuprinsa intre 14 si 19 ani intr-o tabara tematica. Deschiderea taberei a avut loc ieri, in prezenta reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean, ai Directiei Judetene pentru Tineret, ai Consiliului Judetean, ai Asociatiei "Pro Democratia" club Braila. Initiatorii actiunilor si-au propus imbogatirea cunostintelor despre democratie, despre drepturi si obligatii, realizarea unui concurs de ecologie, orientare si supravietuire in Parcul National Balta Mica a Brailei, si vizitarea Muntilor Macinului. Scopul proiectului este acela de a dezvolta constiinta civica in strinsa legatura cu acumularea cunostintelor de ecologie si turism. Mariana Bitca, reprezentant al APD club Braila considera ca educatia formala, non-formala si informala trebuie sa conlucreze in formarea personalitatii tinarului. "Noua generatie poate reactiona responsabil daca este educata intr-un anume mod la scoala, in familie, dar si de catre ONG-uri. Traim intr-o lume complexa, intr-un mediu in schimbare si trebuie sa le oferim tinerilor locul pe care-l merita. In acest sens trebuie dezvoltate spiritul civic, cultura participativa", a precizat Mariana Bitca. La actiune participa elevi din judetele Braila, Alba, Botosani, Brasov, Covasna, Neamt, Calarasi, Gorj, Iasi. Astazi copiii merg in parcul natural Balta Mica a Brailei unde vor avea concurs de pescuit, vor experimenta traiul in conditii de izolare, isi vor amenaja adaposturi, vor instala capcane si isi vor pregati singuri masa. Ei vor asista la demonstratii ale militarilor cercetasi. Activitatile sportive se vor impleti cu cele recreative, seara tinerii avind program de discoteca. Simbata ei vor vizita Palatul Copiilor, Muzeul de Istorie, Centrul vechi al orasului, Gradina Publica si Faleza Dunarii, iar duminica vor merge intr-o excursie de documentare in Parcul Natural Muntii Macinului.
Directia Judeteana pentru Tineret in colaborare cu Asociatia Cercetasilor - filiala Braila, Serviciul Fluvial si Unitatea de Marina 02042 Varsatura au dat, ieri, unda verde si proiectului "Micul cercetas". Elevii vor participa la cursuri referitoare la construirea adaposturilor, amplasarea corturilor, acordarea primului ajutor si vor afla noi tehnici de supravietuire si orientare. Joi, tinerii se vor deplasa la UM 02042 din Varsatura pentru a afla tainele ocupatiei de marinar. Ei vor afla mai multe detalii despre resursele naturale, despre utilizarea lor si despre navigatie. Societatea "Braicar" S.A. si Consiliul Local Municipal au sprijinit aceasta actiune prin asigurarea transportului gratuit al tinerilor. Scopul activitatii este de a imbunatati atitudinea copiilor si a tinerilor fata de mediul inconjurator, in sensul identificarii si utilizarii rationale a resurselor naturale.

Eco-baza in tabara din Lacu Sarat

Cea de-a treia actiune apartine Clubului Voltin care functioneaza in cadrul Asociatiei Nationale Mutuale Romania - Franta (ANMRF) "Louis Pasteur" Braila. Ambitiosii tineri se ocupa de amenajarea unui eco-spatiu in cadrul proiectului "Unitate prin voluntariat" unde urmeaza sa se desfasoare diferite activitati pentru protejarea mediului inconjurator. Acesta va fi, de fapt, un centru de documentare si educatie ecologica non-formala si informala pentru copii si tineri si va avea doua componente: un punct de documentare si educatie ecologica non-formala in sediul operativ al ANMRF "Louis Pasteur" Braila din str. Imparatul Traian nr. 7 si o zona in aer liber unde se vor derula actiuni dupa principiul "inveti-lucrind" in cadrul Centrului de Agrement Lacu Sarat. Tinerii au inceput deja curatarea spatiului din Lacu Sarat in vederea plantarii florilor si a aranjarii gazonului. Proiectul mai include si o expozitie tematica permanenta in Scoala Generala Sutesti, cu exponate de istorie-arheologie si etnografie-arta populara din zona bazinului inferior al Buzaului. Partenerii Clubului Voltin in acest proiect sint: Muzeul Brailei, Scoala Generala din com. Sutesti si organizatia Proilavia

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro