Skip to main content

Sute de taximetristi braileni, afectati de noua legislatie

De la inceputul anului viitor, companiile de taxi vor fi nevoite sa renunte la colaboratorii care lucreaza cu masinile personale. In aceeasi situatie sint si persoanele fizice care fac taximetrie utilizind masini inchiriate. Aceasta in contextul in care, de la inceputul acestei luni, a intrat in vigoare noua Lege a Taximetriei, care transeaza foarte clar problema masinilor inchiriate. Concret, taximetristii vor avea de ales: fie se angajeaza la o firma de taximetrie, fie lucreaza pe cont propriu. Potrivit noilor prevederi, termenul limita pina la care problema masinilor inchiriate trebuie rezolvata este finele acestui an, pentru ca de la 1 ianuarie 2008 toate masinile care vor fi utilizate ca taxiuri sa fie proprietatea companiilor de profil sau a persoanelor fizice autorizate. Legea accepta ca varianta de lucru si leasingul.
Cu privire la noile reglementari, Camera Judeteana a Taximetristilor a subliniat ca prin art. 8, alin. 4 din noua lege a Taximetriei, se instituie obligatia ca in termen de maxim 30 zile de la publicarea in Monitorul Oficial (03.08.2007) sa se faca inventarierea masinilor aflate in parc inchiriat. "In consecinta, cei care detin masini inchiriate au obligatia de a se prezenta la STPLC (Serviciul de Transport Public Local de Calatori - n.r.) Braila pentru a intocmi documentele necesare", ne-a comunicat Niculae Cimbrola, presedintele structurii locale a Camerei Taximetristilor. In plus, sursa citata a subliniat ca se bazeaza pe faptul ca institutiile cu atributii de control, carora noile prevederi le deschide portile verificarilor, vor intra in forta pentru a stopa fenomenul evaziunii fiscale, muncii la negru sau pirateriei in tagma taximetristilor.
Dupa cum a precizat Dan Gheorghe, seful STPLC, deocamdata institutia pe care o conduce aflata in subordinea municipalitatii se pregateste pentru a inventaria numarul de masini inchiriate utilizate pentru prestarea serviciului de taximetrie.
Cu privire la modificarile aduse Legii Taximetriei, conducerea operatorului care lucreaza sub licenta "Dan Taxi 94", a explicat ca se va alinia fara probleme noilor prevederi privind interdictia utilizarii flotei inchiriate. "La acest moment sub licenta noastra lucreaza aproximativ 120 de masini dintre care doar 20 sint proprietatea firmei, restul fiind inchiriate. Vom face demersurile legale pentru a lua in proprietate cele circa 100 de masini care acum sint inchiriate", ne-a declarat Dan Popa.
De mentionat este ca la acest moment, pentru serviciul de transport persoane in regim de taxi sint in vigoare 585 de licente din care doua treimi, dupa regula impusa de legislatia in domeniu, sint atribuite operatorilor persoane juridice, iar o treime taximetristilor independenti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

winmediaLeaderboard

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu