Mergi la conţinutul principal

Sute de pocnitori şi artificii scoase ilegal la vânzare

În apropierea sărbătorilor da iarnă, comercianţii de petarde nu puteau lipsi din peisaj.
Pe 9 decembrie, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Brăila au efectuat control la o întreprindere individuală din municipiu. Au constatat că administratorul magazinului, o femeie de 38 de ani, comercializa, fără drept, 108 artificii. De asemenea, în aceeaşi zi, poliţiştii l-au depistat, pe Calea Galaţi, din municipiu, la intersecţia cu strada Ulmului, pe un brăilean de 33 de ani, care deţinea, fără drept, într-o sacoşă, 242 de obiecte pirotehnice, pe care intenţiona să le comercializeze. "Poliţiştii au stabilit că aceştia nu aveau documente de provenienţă sau autorizaţie de comercializare, fapt pentru care cele 350 de produse pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor", a precizat ag. şef adj. Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Persoanelor depistate le-au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni, fără drept, cu articole pirotehnice, conform prevederilor Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive.
Poliţia Română reaminteşte că sunt interzise deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.
Nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice între orele 24.00 şi 06.00, cu excepţia evenimentelor de interes local sau naţional ori la o distanţă mai mică de 50 metri de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 de metri faţă de cele cu peste 4 niveluri. Şi faţă de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor sau de instalaţiile de gaze, trebuie păstrată o distanţă de 500 metri. Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro