Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sute de persoane evacuate, in Cehia, din cauza inundatiilor

Sute de persoane au fost evacuate, duminica, in Cehia, dupa ce in jumatate dintre regiunile tarii a fost instituita starea de urgenta din cauza inundatiilor provocate de ploi si de topirea zapezii, informeaza AFP.
Inundatiile, care au afectat de mai multe zile intreaga regiune a Europei Centrale, au facut cel putin cinci victime in Cehia si Slovacia.
Orasul Olomoc, situat in estul tarii, a fost partial inundat in cursul noptii de simbata spre duminica dupa ce un dig de pe riul Morava s-a rupt, iar apele au invadat cartierul Cernovira. Masinile politei au patrulat prin oras pentru a preveni populatia si pentru a-i cere sa isi paraseasca locuintele.
"Aproximativ o cincime din oras se afla sub ape", a declarat primarul Martin Novotny.
"Nivelul Moravei s-a stabilizat, insa situatia este in continuare critica, dat fiind faptul ca si alte diguri ar putea ceda", a adaugat edilul, precizind ca se asteapta la o zi tensionata pentru ca recomandarile privind evacuarea nu sint intotdeauna ascultate.
In nord, situatia este ingrijoratoare in ceea ce priveste riul Elba. De la inceputul acestei saptamini, sute de persoane au fost evacuate ca masura de precautie, de-a lungul riului, incepind cu localitata Melnik, situata la 30 de kilometri nord de Praga si pina la Dresda, in Germania.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii