Mergi la conţinutul principal

Sute de mii de lei investiţi în lucrări de igienizare şi reabilitare a cimitirelor din municipiu

• recent, au fost finalizate lucrări de 260.000 de lei la Cimitirul “Sf. Mina” din Chercea • potrivit viceprimarului Doiniţa Ciocan, au fost modernizate şi asfaltate aleile şi a fost realizat un gard din prefabricate de 250 metri liniari • anul acesta au mai fost investiţi peste 400.000 de lei la Cimitirele “Sf. Constantin”, “Sf. Maria” şi Municipal, cele mai mari din municipiu

 

Lucrări de modernizare a cimitirelor mari din municipiul Brăila, acolo unde odihnesc moşii şi strămoşii noştri şi unde mergem să-i plângem pe cei dragi.

Potrivit viceprimarului Doiniţa Ciocan, numai la Cimitirul “Sf. Mina” din cartierul Nedelcu P. Chercea au fost efectuate, de către Serviciul de Utilitate Publică de Administrare a Fondului Locativ şi Cimitirelor (SUPAFLC) din cadrul Primăriei Brăila, lucrări de 260.000 de lei ^ TVA, în perioada 2019-2020.

În primul rând, este vorba de modernizarea împrejmuirii cimitirului, constând în lucrări de curăţare a terenului de vegetaţie spontană, cioate, copaci şi iarbă, nivelarea terenului, turnarea fundaţiei (stâlpilor) şi realizarea împrejmuirii (gardului) din prefabricate de beton. Lungimea gardului nou realizat de SUPAFLC este de 250 de metri, iar valoarea investiţiei a fost de 163.000 de lei ^ TVA.

În al doilea rând, s-a trecut la modernizarea şi asfaltarea aleilor Cimitirului “Sf. Mina” - Chercea, în cursul anului 2020. S-a realizat, astfel, degajarea şi curăţarea terenului de iarbă şi crengi, s-a realizat săpătura, compactarea şi nivelarea terenului, precum şi fundaţia cu piatră spartă. Nu în ultimul rând, s-a realizat turnarea îmbrăcămintei asfaltice pe o suprafaţă de 1.545 mp de alei ale cimitirului. Valoarea investiţiei de mai sus a fost de 97.000 de lei ^ TVA, precizează viceprimarul Doiniţa Ciocan.

Tot în 2020, s-au realizat ample modernizări ale spaţiilor verzi şi ale aleilor din Cimitirele “Sf. Constantin”, “Sf. Maria” (cartier Brăiliţa) şi Municipal  (cartier Nedelcu P. Chercea), valoarea totală a contractului fiind de 438.247,55 lei ^ TVA.

Iată şi lucrările realizate de către SUPAFLC - Primăria Municipiului Brăila la cele trei mari cimitire brăilene: curăţarea terenului de copaci, cioate şi iarbă; nivelarea terenului; realizarea săpăturii; reabilitarea/ repararea instalaţiilor de apă şi canalizare; modernizare bazine apă; montare borduri şi pavaj alei; aşternere rulou gazon; montare cişmele de apă; montare bănci şi coşuri de gunoi şi montare pergole de flori.

Rămâne ca şi noi, beneficiarii acestor lucrări făcute din bani publici, să păşim cu pioşenie în cimitirele urbei, chiar şi pentru a aprinde o lumină la căpătâiul celor dragi, şi să păstrăm bunurile care, până la urmă, sunt ale tuturor. Nu de puţine ori au fost vandalizate gardurile cimitirelor, au fost depozitate tone de gunoi şi au fost furate bunuri de la locurile de veci, pe care indivizi certaţi cu legea şi cu bunul simţ nu s-au sfiit să le profaneze cu sălbăticie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro