Mergi la conţinutul principal

Sute de locuri de munca au ramas neocupate la bursa pentru absolventi

Sala Polivalenta Danubius a gazduit, ieri, "Bursa locurilor de munca pentru absolventi". Actiunea organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) a avut ecou in rindul angajatorilor locali, dar mai putin in rindul tinerilor braileni. Astfel, pentru cele 811 posturi vacante au fost 316 solicitanti, dintre care 295 absolventi. Dintre acestia numai 204 au fost selectati in vederea incadrarii: 178 in municipiul Braila, 20 in Faurei si 6 in Insuratei.
Spre deosebire de alte editii, oferta angajatorilor a cuprins pe linga locurile de munca vacante si oferte de calificare la sediul firmei. "Avem o paleta larga de posturi vacante. Am trimis oameni cu oferta noastra atit in Faurei, cit si in Insuratei si Galati pentru ca avem nevoie de forta de munca. Sintem autorizati sa facem cursuri pentru lacatusi mecanici, sudori, aschiatori. Pe perioada de 5 luni de curs, beneficiarii primesc o indemnizatie care e mai mare decit salariul minim pe economie. Dupa absolvire, cursantilor li se asigura un loc de munca stabil pe o perioada de 5 ani", ne-a declarat Costel Agapi, inspector resurse umane in cadrul Promex S.A. Reprezentantii firmei Biaggi Com SRL ne-au explicat ca doresc sa califice persoane in colaborare cu AJOFM si ca ar fi binevenite burse pe domenii de activitate. "Pina-n prezent am angajat 815 persoane ca sa ramin cu 200 personal stabil. Fluctuatia fortei de munca este foarte mare. Am fi preferat tinerii deoarece persoanele mai in virsta, de la un moment dat, prefera sa-si ia concedii medicale", a spus Marin Antonica, director resurse umane. Tinerii au consultat oferta. Multi dintre ei erau dornici de salarii bune, dar acestea nu pot fi obtinute de prima data, fiind nevoie de experienta. Au fost absolventi care au cautat posturi de designer, dar nu au gasit pe piata braileana.
Aproximativ 80% dintre locurile de munca oferite au fost pentru muncitori calificati: lacatusi constructii metalice si navale, lacatusi montatori, sudori manuali cu arc electric, sudori manuali cu flacara de gaze, strungari, tubulatori, lacatusi mecanici, sudori, instalatori incalzire centrala si gaze, electricieni, patiseri, preparatori de semifabricate si preparate culinare, cofetari, croitori, confectioneri asamblori articole din textile, zidari, dulgheri, zugravi, electricieni in constructii, montatori pereti si plafoane din gips carton, instalatori instalatii tehnico-sanitare si de gaze, barmani, controlori bilete, frizeri, coafori, cosmeticieni, timplari universali, tractoristi. Aproximativ 7 % dintre posturi au fost pentru persoanele cu studii superioare: economist, inginer mecanic, inginer tehnologia sudurii, asistent manager, inginer nave, inginer de sistem in informatica, inginer electroenergetica, inginer montaj, contabil, ofiter credite, agent vinzari, programator de sistem informatic. Pentru persoanele cu studii medii au fost disponibile 6,5 % dintre posturi. Agentii economici locali au nevoie de gestionari, lucratori comerciali, dispeceri, tehnicieni echipamente de calcul retea, agenti comerciali, agenti vinzari, agenti paza, vinzatori, secretare, facturisti. Pentru muncitorii necalificati au fost puse la dispozitie posturile de incarcator - descarcator, muncitor necalificat in constructii, muncitor necalificat pentru ambalarea produselor solide si semisolide, muncitor necalificat in agricultura, femeie de serviciu, manipulant, paznic. "Avind in vedere ca oferta de locuri de munca a fost de aproximativ 4 ori mai mare decit numarul persoanelor selectate in vederea incadrarii, A.J.O.F.M. Braila va intreprinde, in perioada imediata, urmatoarele actiuni: toate locurile de munca vacante din bursa ce nu pot fi ocupate vor face obiectul activitatii curente de mediere pentru toate persoanele aflate in cautarea unui loc de munca din evidenta agentiei. In acelasi timp, in vizitele de lucru periodice pe care salariatii agentiei le realizeaza in mediul rural, cit si in comunitatile de romi, vor fi invitati sa participe si reprezentanti ai angajatorilor care au comunicate locuri de munca vacante care nu au putut fi ocupate", se precizeaza intr-un comunicat al AJOFM Braila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu