Mergi la conţinutul principal

Sute de elevi la etapa judeţeană a Olimpiadei de Religie

• din Brăila au participat 320 de elevi • primii opt clasaţi, din fiecare judeţ, vor participa la etapa naţionalǎ a Olimpiadei

Dintr-un comunicat de presă semnat de pr. Rareș Bucur, am aflat că ”În cadrul Programului Naţional al Olimpiadelor Şcolare, Inspectoratele Judeţene Galaţi şi Brǎila, în parteneriat cu Arhiepiscopia Dunării de Jos, au desfăşurat pe data de 13 aprilie 2024 etapa judeţeanǎ a Olimpiadei de Religie.

Probele de concurs au fost organizate pentru elevii de la clasele de gimnaziu şi pentru cei de la clasele de liceu, cu alocarea unui timp de 3 ore pentru rezolvarea subiectelor”.

Astfel, La Galaţi, concursul s-a desfăşurat la Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Andrei” şi a reunit 460 elevi competitori de la şcolile din cuprinsul judeţului Galaţi.

În Brăila, 320 de elevi au participat la etapa judeţeană a olimpiadei. Mesajul de binecuvântare şi de încurajare al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian a fost transmis elevilor prin preotul protoiereu Ştefan Constandache şi Elena Cocîrlea, inspector pentru disciplina Religie.

Gazda concursului a fost Şcoala Gimnazială ”Fănuş Neagu”.

”Subiectele pe care elevii le-au tratat au fost elaborate de către o comisie de profesori metodişti, pe baza programei anuale de studiu, şi au vizat atât conţinutul disciplinei Religie, pentru nivelele de clasǎ V-XII, dar au avut şi menirea de a pune în valoare capacitǎţile de creativitate, sintezǎ şi actualizare, în contextul societǎţii moderne, privind cunoştinţele dobândite de elevi la disciplina Religie.

Comisiile de evaluare au fost alcǎtuite conform Metodologiei, din profesori de Religie cu gradele didactice I şi II în învăţământ, din cele douǎ judeţe.

Primii opt clasaţi, din fiecare judeţ, vor participa la etapa naţionalǎ a Olimpiadei care se va desfăşura în acest an, în perioada 8-12 mai, la Focşani, judeţul Vrancea, pentru elevii de gimnaziu şi la Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, pentru elevii de liceu”, ne-a mai informat pr. Rareș Bucur.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro