Mergi la conţinutul principal

Sute de credinciosi au participat la sfintirea Capelei Militare

Zeci de preoti militari de la garnizoanele din toata tara, oficialitati locale, ofiteri activi si ofiteri in rezerva, militari de la unitatile brailene si mai multe sute de credinciosi au participat, ieri, incepind cu ora 8.30, la slujba solemna de tirnosire (sfintire) a Capelei Militare cu hramul "Sfintii Martiri Brancoveni - Constantin Voda si cei patru fii ai sai: Constantin, Stefan, Radu, Matei si sfetnicul Ianache", din Viziru III. Au fost prezenti, printre altii, generalul (r) Alexandru David, fostul comandant al Garnizoanei Braila, col. Mihai Tofan, actualul comandant, pr. Gheorghe Marinescu, protopopul Brailei, senatorul Aurel Simionescu. Momentul culminant al evenimentului de ieri - cel mai important din viata unei parohii crestine - a fost acela al trecerii simbolice prin Sf. Altar. Toti cei prezenti, in frunte cu PS Casian Craciun, Episcopul Dunarii de Jos, cu preotii si comandantii de unitatii, au intrat in altarul capelei "Sf. Martiri Brancoveni", cu luminarile in miini, si s-au inchinat pe la icoanele imparatesti.
Sfintii Martiri Brancoveni sint cinstiti an de an in ziua de 16 august (zi in care sfintul lacas pastorit de parintele Leontin Cristian, preotul militar al Garnizoanei Braila, isi serbeaza patronii spirituali). Lucrarile la Capela Militara - cum este cunoscuta biserica sfintita ieri - au inceput in urma cu zece ani, cu sprijinul comandantului Garnizoanei de atunci, generalul Eugen Badalan, mare parte din fondurile necesare ambitiosului proiect fiind donate de militarii braileni. Totodata, unitatile militare brailene au ajutat la finalizarea sfintului lacas cu militari si logistica, fara de care acesta n-ar fi ajuns in stadiul actual. Chiar si asa, mai sint necesare fonduri importante pentru terminarea picturii murale si a dotarilor interioare. Pina in prezent, la interior, au fost realizate catapeteasma, fresca din Sf. Altar si icoanele imparatesti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu