Mergi la conţinutul principal

Suspendare din funcţie a judecătorului din cadrul Judecătoriei Brăila care îl eliberase din arest pe violatorul unei minore

* după cum se arată intr-un comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii, în şedinţa din data de 22 februarie, s-a dispus suspendarea din funcţie a judecătoarei Cristina Coarnă, din cadrul Judecătoriei Brăila până la finalizarea procedurii disciplinare * este vorba despre magistratul care a dispus eliberarea din arest a violatorului Gheorghe D. care a rămas tot în spatele gratiilor după decizia instanţei superioare

 

 

 

 

Judecătoarea care înlocuise măsura arestului preventiv cu arestul la domiciliu faţă de inculpatul Gheorghe D., acuzat de comiterea infracţiunii de viol asupra unei minore, a fost suspendată din funcţie. Într-un comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în şedinţa din data de 22 februarie, s-a dispus suspendarea din funcţie a judecătoarei Cristina Coarnă, din cadrul Judecătoriei Brăila până la finalizarea procedurii disciplinare ce face obiectul lucrării Inspecţiei Judiciare. Oricum, decizia judecătoarei nu a rămas în picioare, asta pentru că procurorii au formulat contestaţie şi la Tribunalul Brăila s-a decis ca violatorul să rămână în continuare la arest. „Hotărâre: cu majoritate. Admite sesizarea din oficiu.În temeiul dispoziţiilor art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicată, din oficiu, dispune suspendarea din funcţie a doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila până la finalizarea procedurii disciplinare ce face obiectul lucrarii Inspecţiei Judiciare nr.21-568. Cu majoritate: În temeiul dispoziţiilor art.481alin.(1) din Legea nr.317/2004 republicată stabileşte un  termen de 5 zile pentru efectuarea verficărilor prealabile în lucrarea nr. 21-568. Cu opinie separată, în sensul respingerii sesizării din oficiu privind suspendarea din funcţie a  doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila în temeiul art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicată, ca inadmisibilă. Cu opinie separată în sensul respingerii reducerii, din oficiu, a termenului de efectuare a verificărilor prealabile în lucrarea Inspecţiei Judiciare nr. 21-568”, este soluţia postată pe site-ul CSM.

După cum v-am mai informat, o judecătoare de la Judecătoria Brăila a decis, în luna decembrie, să îl lase în arest la domiciliu pe bărbatul acuzat că a sechestrat și violat o minoră timp de opt luni. În motivarea deciziei, judecătoarea dă niște explicații suprinzătoare, după cum se arată în presa națională, arătând că faptele de care este acuzat violatorul nu sunt totuși chiar atât de grave. Astfel, potrivit informațiilor transmise de www.g4media.ro, judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila a motivat în termeni bizari decizia din 22 decembrie 2020 prin care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul unui suspectului de viol. La 23 decembrie, Tribunalului Brăila a corectat decizia judecătoarei Coarnă și a menținut arestul preventiv.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro