Mergi la conţinutul principal

Sursa bubuiturilor care se aud frecvent pe raza municipiului, o enigmă...

zgomotele puternice, specifice exploziilor, se aud, aproape în fiecare dimineață, dinspre Poligonul Vulpea, de la marginea orașului acolo se fac sesiuni de pregătire a geniștilor, cu trotil • surse din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” ne-au precizat, însă, că, de la începutul anului în curs, militarii unității nu au avut programate trageri în poligon și că, de regulă, tragerile sunt efectuate cu armament ușor: pistol mitralieră și pistol militar de tip TT

 

Frecvent, în jurul orelor 9.00 - 10.00 dimineața, în municipiu se aud zgomote puternice, ca de explozii, venind dinspre Poligonul Vulpea, terenul de instrucție al geniștilor brăileni, situat lângă Șoseaua de Centură, înspre localitatea Cazasu. În urma semnalelor primite la redacție, am contactat, la rândul nostru, surse oficiale din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos” Brăila, care au precizat că nu au fost programate trageri în Poligonul Vulpea zilele acestea, cel puțin nu cu armament greu sau care să implice explozii puternice de genul celor care se aud pe teritoriul municipiului. Dacă a fost, totuși, vorba de trageri/instrucție la Poligonul Vulpea, atunci aceasta a fost efectuată cu armament ușor (pistol mitralieră de tip AKM și pistol militar TT), care nu ar fi produs un zgomot atât de puternic. 

Instruire cu trageri anunțate în prealabil au mai fost efectuate în luna februarie 2022, în urmă cu doi ani, tot la Poligonul Vulpea, de către militari din cadrul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos”, fără a avea, însă, legătură cu războiul declanșat de invazia Federației Ruse în Ucraina.

Este știut, totuși, că militarii folosesc în cadrul instrucției din Poligonul Vulpea inclusiv trotil, în cadrul sesiunilor de pregătire a geniștilor. Dar, în contextul în care reprezentanții Brigăzii 10 Geniu susțin că în prezent nu au loc astfel de instrucții, sursa bubuiturilor care zguduie aproape zilnic atmosfera orașului rămâne o enigmă...

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro