Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Surpriza pentru detinutii de la Penitenciarul Tichilesti

Luni, 2 octombrie, maicutele de la Fundatia “Surorile Clarice ale Sf. Sacrament”, care fac parte din ordinul cu acelasi nume, cu sediul in Italia, le-au oferit detinutilor de la Penitenciarul de Minori Tineri de la Tichilesti o surpriza de proportii.
Pentru prima data de la infiintarea institutiei, penitenciarul a gazduit un spectacol sustinut de o trupa clowni. "Trupa “Vivere in positivo”, din Italia, a desfasurat, timp de o ora si jumatate un spectacol care a cuprins, printe altele, numere de jonglerii si pantomima, cu un ritm si o exuberanta deosebite", a declarat conducerea PMT Tichilesti. Actiunea organizata de maicute a captat in totalitate atentia detinutilor, acestia, reusind sa se detaseze de problemele cotidiene si sa se bucure din toata inima de spectacolul oferit.
Clownii italieni au marturisit ca sint membri ai unei organizatii italiene de caritate si, in timpul liber, organizeaza spectacole la spitalele de copii si la caminele de batrini, reusind sa le aline acestora suferintele sau tristetea.
"Din discutiile purtate dupa spectacol cu detinutii, a reiesit faptul ca putini dintre ei au avut ocazia sa participe, pina in acest moment, la un spectacol de circ. A fost o surpriza inedita atit pentru cadrele unitatii, cit si pentru detinuti", a declarat purtatorul de cuvint al penitenciarului, psiholog Sita Popa.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii