• niciunul dintre cadrele didactice care au depus contestaţie nu a primit o notă mai mare • dimpotrivă, toţi cei cinci candidaţi au primit un punctaj mai mic decât cel iniţial • în urma reevaluării lucrărilor s-au înregistrat diferenţe chiar şi de 8 puncte • pe 16 decembrie se vor valida rezultatele concursului şi vor fi numiţi noii directori
Concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi aproape s-a încheiat după ce, ieri, s-au aflat rezultatele finale după contestaţii. Suprinzător, la Brăila, toţi cei cinci candidaţi care au cerut reevaluarea probei interviului, singura care putea fi contestată de altfel, nu numai că nu au primit un punctaj mai mare, dar au primit mult mai puţin decât luaseră iniţial.
Precizăm că soluţionarea contestaţiilor s-a făcut în alt judeţ. Conform listei cu rezultatele finale transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, s-au înregistrat diferenţe chiar şi de 8 puncte între nota iniţială şi nota finală.
Carmen Botea, candidat la funcţia de director la “Bălcescu” a primit după recorectare doar 39,2 puncte, mult sub punctajul obţinut iniţial de 47,900. Cu un punctaj final de 123,450 concursul este câştigat de Iulian Danielescu, el având în total 135,075 puncte.
Mariana Marcu, candidat pentru postul de director de la Liceul “G. K. Constantinescu” a obţinut după contestaţii 45,2 puncte, nota ei iniţială fiind de 49 puncte, iar punctajul total este de 128,325. Contracandidata sa, Mihaela Rapa a depus şi ea contestaţie şi a obţinut doar 37 de puncte, cu 8 puncte mai puţin decât luase iniţial, când comisia i-a acordat 45 puncte. Cum ea a obţinut punctaj final de 120,125, concursul este câştigat de Mariana Marcu.
La Centrul Judeţean pentru Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Brăila au depus contestaţii doi candidaţi: Diana Mândreanu şi Rodica Popa. Prima a primit după recorectare 40 puncte (42,350 iniţial) şi are acum un punctaj final de 126,500. Cea de-a doua a obţinut 44 de puncte (47 înainte de contestaţii) şi are un total de 122,875 puncte. Precizăm că în acest moment, la această unitate, cel mai mare punctaj îl are Marian Cloşcă. Totuşi, e posibil ca rezultatul său să fie invalidat, dacă se dovedeşte că acesta ar fi fost favorizat de comisia de evaluare ca să câştige concursul. Reamintim că, recent, reporterii “Obiectiv – Vocea Brăilei” au aflat, pe surse, că mai mulţi candidaţi la concursul de directori au fost supraevaluaţi de membrii comisiilor ca să treacă de proba CV-ului. Printre aceştia s-ar fi aflat şi Marian Cloşcă.
Din comisiile de concurs au făcut parte un reprezentant al inspectoratului şcolar judeţean; 4 membri propuşi de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ pentru care se organizează concurs: două cadre didactice titulare care au cel puţin gradul didactic II, de regulă membre ale Corpului naţional de experţi în management educaţional, şi doi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale care au cel puţin acelaşi nivel de studii cu al candidaţilor, în funcţie de modul de finanţare a unităţii, şi un secretar - un inspector şcolar/cadru didactic desemnat de inspectorat.
Pe 16 decembrie, concursul se va încheia oficial. Atunci va avea loc ultima etapă - validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la Minister. Conform metodologiei, la unităţile de învăţământ cu posturi rămase vacante, Inspectoratul va asigura conducerea lor prin numirea unui interimar detaşat în interesul învăţământului. Nu pot fi numiţi în funcţii de conducere directorii în funcţie care nu s-au înscris la concurs şi candidaţii care au picat concursul.