Skip to main content

Supraveghere video, in scolile din judet

Dupa ce au incercat fara succes sa introduca la o parte dintre liceele din municipiu monitorizarea pe baza de camere video, cu finantare partiala de la bugetul judetean, Consiliul Judetean si ATOP s-au orientat catre unitatile de invatamint din judet. Presedintele ATOP, Ion Rotaru, a anuntat, ieri, ca s-a batut palma cu directorii unor licee din patru localitati, din care trei orase, pentru instalarea unui astfel de sistem, cheltuiala pentru achizitionarea si montarea camerelor video fiind suportata de la buget. "Sintem in prezent la faza de licitatie. Probabil ca zilele astea va fi gata caietul de sarcini, vom organiza licitatia si pina la sfirsitul anului le si montam. Sint in patru localitati: Ianca, Faurei, Insuratei si Maxineni. Aceasta va constitui un program pilot, vom vedea care sint rezultatele si in masura in care vom gasi si fonduri si va fi si necesar, o vom extinde si la alte scoli din judet. Firma care le ofera le va monta si le va pune in functiune, iar monitorizarea si interventia propriu-zisa o va face comunitatea locala, prin politie sau politia comunitara", a explicat Rotaru.
La rindul sau, presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, s-a aratat nemultumit ca nu s-a putut face in municipiu un astfel de experiment: "Facem asta in judet, in loc s-o facem in municipiu, unde infractionalitatea este cea care este... Noi am dorit sa implementam programul asta in municipiu, dar nu a vrut primarul, sau nu stiu cine. Banii sint suportati integral de Consiliul Judetean, prin ATOP, deci nu ar fi platit nimic. Dar daca n-au vrut, e treaba lor!".
In ceea ce-l priveste, primarul Constantin Cibu nu considera ca a pierdut ceva, renuntind la sistemul propus de ATOP. Cibu ne-a explicat ca, in opinia lui, varianta propusa la nivel de municipiu, ca o singura firma sa se ocupe de achizitionarea si montarea camerelor, dar si de monitorizare si de interventie, era paguboasa, in conditiile in care de ultimele doua activitati se putea ocupa politia comunitara, pe gratis.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu