Mergi la conţinutul principal

Suna din nou clopotelul

Cei aproape 60.000 de elevi si copii din invatamintul prescolar vor incepe astazi cursurile noului an. Deschiderea oficiala, la care va participa si inspectorul scolar general Iulian Danielescu, va avea loc la ora 9.00, la Liceul "Cerna". Putin mai tirziu, inspectorul general va participa si la deschiderea anului scolar la Liceul cu Program Sportiv, unde a fost invitat si presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu.
Primarul municipiului, Aurel Simionescu, va participa la deschiderea anului scolar la Scoala "Fanus Neagu".
Cursurile vor dura 35 de saptamini. Scoala incepe luni, 15 septembrie si se termina pe 13 iunie. Semestrul I intii incepe pe 15 septembrie si se termina pe 30 ianuarie 2009, timp in care elevii vor avea vacanta de iarna in perioada 20 decembrie - 4 ianuarie 2009. Semestrul II incepe pe 9 februarie 2009, dupa o vacanta intersemestriala de o saptamina, 31 ianuarie - 8 februarie si se termina vineri, 12 iunie. In semestrul I, in perioada 27 octombrie - 2 noiembrie, clasele din invatamintul primar si grupele din invatamintul prescolar sint in vacanta. Vacanta de primavara din semestrul II este planificata pentru perioada 11 - 20 aprilie. Vacanta de vara incepe din 13 iunie si se termina pe 13 septembrie. Pentru clasele a IX-a si a X-a de la Scoala de arte si meserii, pentru clasa a XII-a de liceu - filiera tehnologica, ruta directa de calificare si pentru clasa a XIII-a de liceu - filiera tehnologica, ruta progresiva de calificare, durata cursurilor este de 36 saptamini, ultima saptamina fiind alocata instruirii practice pentru dobindirea experientei in conditii reale de munca. Orele prevazute pentru aceasta saptamina vor fi planificate de fiecare unitate de invatamint in parte, in functie de prevederile contractului sau conventiei de colaborare cu partenerii sociali. Pentru clasa a XI-a - anul de completare, pentru clasa a XI-a de liceu - filiera tehnologica, ruta directa de calificare si pentru clasa a XII-a de liceu - filiera tehnologica, ruta progresiva de calificare, durata cursurilor este de 37 de saptamini. Ultimele doua saptamini de cursuri pentru aceste clase, 15-26 iunie 2009, sint saptamini de practica. Pentru invatamintul postliceal, scoala postliceala si scoala de maistri, durata cursurilor este stabilita prin planurile de invatamint in vigoare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro