Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Subventii pentru productia de legume de sera din acest an

In sedinta de la mijlocul saptaminii, Executivul a hotarit ca va sustine financiar intreaga productie de legume de sera a acestui an, cantitatea estimata fiind de aproximativ 40.000 de tone. Suma alocata in acest sens este de 25 milioane de lei noi, iar banii sint destinati, conform actului normativ aprobat de Guvern, extinderii sprijinului financiar acordat producatorilor de legume de sera si ciuperci de cultura. Important de mentionat este ca, initial, prin actul normativ vizind acelasi sprijin, adoptat in mai, Executivul aprobase un sprijin financiar de 7,5 milioane lei, doar pentru jumatate din ciclul I de productie de legume. Practic, producatorii de legume de sera vor primi 600 lei pe tona, iar pentru ciuperci de cultura - 800 lei/tona.
"Guvernul a decis sprijinirea financiara a productiei de legume de sera si ciuperci de cultura, intrucit consumul de energie termica si gaze naturale este apreciabil, reflectindu-se in pretul de productie pina la nivelul de 55-60%", se arata in motivatia oficiala.
In acelasi context trebuie precizat ca Guvernul a mai decis ca si exploatatiile agricole constituite pe terenurile concesionate vor beneficia de sprijin din partea statului pentru infiintarea de plantatii viticole, pomicole si de arbusti fructiferi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii