Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Subventii pentru motorina si biocombustibilul utilizate in agricultura

Producatorii agricoli vor fi sprijiniti financiar de catre stat si In acest an pentru achizitionarea de motorina si/sau biodiesel, necesare Infiintarii culturilor agricole de toamna. Valoarea subventiei este de 1 leu/litru. "Prin aceasta masura vom sprijini Infiintarea culturilor de toamna pe aproximativ 2,6 milioane de hectare. Sprijinul acordat va acoperi Intreaga acciza pe litru de motorina, respectiv 30% din pret", a declarat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. Sprijinul va fi acordat sub forma de adeverinte In baza carora se poate ridica motorina si/sau biodiesel
Producatorii care pot beneficia de sprijinul financiar sint proprietarii de terenuri agricole exploatate individual, societatile agricole si societatile comerciale cu profil agricol.
De acest ajutor vor beneficia si arendasii care au Incheiat contracte, institutele si statiunile de cercetare-dezvoltare cu profil agricol, precum si unitatile de cult si penitenciare.
Ca filiera, beneficiarii sprijinului trebuie sa depuna cererile la primaria pe raza careia este inregistrat terenul explotat. Cererile sint avizate si verificate de inginerul de la Camera Agricola, inginerul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) si de catre primar, dupa care sint depuse la Directia Agricola.
Astfel de subventii, pentru achizitionarea carburantilor necesari lucrarilor agricole, sint acordate anual de Guvern, in campania de primavara din acest an, de exemplu, ajutorul a fost de 7.000 lei/litru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii