Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Subventii pentru infiintarea culturilor de toamna

In cursul zilei de marti, Consiliul Director al Asociatia Producatorilor Agricoli "APA" Braila a organizat o sedinta de lucru in cadrul careia au fost luate in discutie mai multe probleme de maxim interes pentru aceasta perioada. Unul dintre acestea a vizat acordarea in toamna a unor subventii pentru infiintarea culturilor. "De la minister ni s-a comunicat ca urmeaza sa apara un act normativ prin care astfel de ajutoare vor fi acordate producatorilor agricoli. In plus s-a stabilit si cuantumul acestor subventii: 500 lei/hectar pentru griu, 400 lei/ha pentru rapita si 450 lei/ha pentru orz orzoaica", ne-a declarat Costica Macelaru, presedintele "APA" Braila. In plus, sursa citata a completat ca subventiile ar urma sa fie acordate sub forma de cupoane valorice si ca vor fi distribuite prin intermediul directiilor agricole pina la inceputul lunii septembrie. "Cu aceste cupoane, producatorii vor putea sa cumpere saminta, motorina, ingrasamintele si pesticidele necesare infiintarii in aceasta toamna a culturilor", a mai spus Macelaru.
De mentionat este ca printre subiectele abordate in sedinta Consiliului Director al asociatiei s-a aflat si cel legat de acordarea arendei cuvenite proprietarilor terenurilor, in contextul nefavorabil generat de rezultatele agricole proaste, pe fondul secetei si calamitarii unei bune parti din culturi. "De aceea s-a convenit ca arendasii sa astepte pina in septembrie pentru a putea trage linie dupa recoltarea culturilor de soia, porumb si floarea soarelui", a explicat presedintele APA Braila. Legat de asigurarea culturilor, un alt subiect analizat in sedinta, sursa citata a spus ca Ministerul Agriculturii lucreaza la un nou proiect de lege si ca se asteapta propuneri pertinente din partea asociatiilor producatorilor agricoli, drept pentru care, si din partea APA Braila un set de astfel de propuneri a fost transmis la Bucuresti.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii