Skip to main content

Subventii pentru infiintarea culturilor de toamna

In cursul zilei de marti, Consiliul Director al Asociatia Producatorilor Agricoli "APA" Braila a organizat o sedinta de lucru in cadrul careia au fost luate in discutie mai multe probleme de maxim interes pentru aceasta perioada. Unul dintre acestea a vizat acordarea in toamna a unor subventii pentru infiintarea culturilor. "De la minister ni s-a comunicat ca urmeaza sa apara un act normativ prin care astfel de ajutoare vor fi acordate producatorilor agricoli. In plus s-a stabilit si cuantumul acestor subventii: 500 lei/hectar pentru griu, 400 lei/ha pentru rapita si 450 lei/ha pentru orz orzoaica", ne-a declarat Costica Macelaru, presedintele "APA" Braila. In plus, sursa citata a completat ca subventiile ar urma sa fie acordate sub forma de cupoane valorice si ca vor fi distribuite prin intermediul directiilor agricole pina la inceputul lunii septembrie. "Cu aceste cupoane, producatorii vor putea sa cumpere saminta, motorina, ingrasamintele si pesticidele necesare infiintarii in aceasta toamna a culturilor", a mai spus Macelaru.
De mentionat este ca printre subiectele abordate in sedinta Consiliului Director al asociatiei s-a aflat si cel legat de acordarea arendei cuvenite proprietarilor terenurilor, in contextul nefavorabil generat de rezultatele agricole proaste, pe fondul secetei si calamitarii unei bune parti din culturi. "De aceea s-a convenit ca arendasii sa astepte pina in septembrie pentru a putea trage linie dupa recoltarea culturilor de soia, porumb si floarea soarelui", a explicat presedintele APA Braila. Legat de asigurarea culturilor, un alt subiect analizat in sedinta, sursa citata a spus ca Ministerul Agriculturii lucreaza la un nou proiect de lege si ca se asteapta propuneri pertinente din partea asociatiilor producatorilor agricoli, drept pentru care, si din partea APA Braila un set de astfel de propuneri a fost transmis la Bucuresti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu