Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Subventii pentru angajatorii care contribuie la dezvoltarea comunitatii

Potrivit actelor normative in vigoare, din bugetul asigurarilor pentru somaj se pot acorda subventii angajatorilor care desfasoara activitati pentru dezvoltarea comunitatii locale. Astfel, conform Legii nr. 76/2002 se pot subventiona cheltuielile cu forta de munca provenita din rindul somerilor.
Pentru ocuparea temporara a fortei de munca, din rindul somerilor, agentii economici beneficiaza de subventii in cuantum de:
70% din salariul minim brut pe tara, garantat in plata, pentru persoanele incadrate in perioada 1 aprilie - 31 octombrie sau un salariu minim brut pe tara, garantat in plata, la care se adauga contributiile de asigurari sociale, aferente acestuia, datorate de angajatori, pentru persoanele care se incadreaza in perioada 1 noiembrie -31 martie. "Aceste subventii se acorda, la solicitarea autoritatilor locale, angajatorilor carora li s-au atribuit contracte cu respectarea reglementarilor in vigoare privind achizitiile publice, cu avizul administratiei publice locale, pentru fiecare persoana din rindul somerilor, incadrata cu contract individual de munca, pe o perioada de cel mult 12 luni", se precizeaza intr-un comunicat al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila. De la intrarea in vigoare a Legii nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, au fost incadrate temporar, ca urmare a acordarii acestei subventii, 4203 persoane.
Tot din bugetul asigurarilor pentru somaj se acorda facilitati financiare si angajatorilor care incadreaza in munca pe perioada nedeterminata someri care au virsta de peste 45 de ani sau someri care sint parinti unici sustinatori ai familiilor monoparentale. Astfel, potrivit comunicatului transmis de AJOFM, angajatorii sunt scutiti, pe o perioada de 12 luni, de plata contributiei datorate la bugetul asigurarilor pentru somaj, aferenta persoanelor incadrate din aceste categorii. "Agentii economici primesc lunar, in cursul acestei perioade, pentru fiecare persoana angajata din aceste categorii, o suma egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare, cu obligatia mentinerii raporturilor de munca sau de serviciu cel putin doi ani. Nu beneficiaza de aceasta subventie angajatorii care in ultimii doi ani au fost in raporturi de munca sau de serviciu cu persoanele angajate din acesta categorie", se mai precizeaza in comunicatul AJOFM Braila. De la intrarea in vigoare a Legii nr. 76/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, au fost incadrati pe piata muncii, ca urmare a acordarii acestei subventii, 1.396 someri cu virsta de peste 45 de ani.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii