Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Subventii de 7.000 lei/litru pentru motorina

In ultima sedinta, Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta conform careia, producatorii agricoli vor primi sprijin financiar pentru achizitionarea motorinei necesare executarii lucrarilor de Insamintare din primavara acestui an. "Am avut In vedere situatia Insamintarilor de primavara. Lucrarile au Intirziat din cauza inundatiilor si a temperaturilor scazute din aceasta iarna, fapt care ne-a determinat sa acordam acest sprijin pentru tarani. Interesul nostru este sa grabim procesul de Infiintare a culturilor", a afirmat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur.
Sprijinul consta In acordarea sumei de 7.000 de lei vechi/litrul de motorina utilizat pentru Infiintarea culturilor de porumb, floarea soarelui, in pentru ulei, rapita, plante de nutret, precum si pentru culturile de soia, cartofi si legume de cimp care nu beneficiaza de alt sprijin financiar acordat producatorilor din sectorul vegetal.
Suma acordata ca sprijin financiar, sustine ministrul Flutur, reprezinta 70% din valoarea accizei si aproximativ 21% din pretul motorinei. Flutur a mai spus si ca prin aceasta ordonanta, va fi acordat sprijin pentru o suprafata de 4,8 milioane ha teren arabil.
Suma aferenta platii este de 1.600 miliarde de lei vechi (160 milioane lei noi) si se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii.
De acest sprijin vor beneficia producatorii agricoli Inscrisi In Registrul Agricol, proprietarii de terenuri agricole exploatate individual, societatile agricole si societatile comerciale cu profil agricol, arendasii care au Incheiat contracte de arendare, institutele si statiunile de cercetare-dezvoltare si unitatile de cult.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii