Mergi la conţinutul principal

Subventie de 400 lei/ha pentru irigatii

Organizatiile de agricultori vor primi de la stat pina la 400 de lei pe hectar pentru acoperirea cheltuielilor de exploatare, intretinere si reparatie a instalatiilor de irigatii. Masura aplicabila pentru sezonul 1 octombrie 2007 - 30 septembrie 2008, a fost instituita printr-un ordin al ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remes.
Sprijinul financiar este acordat organizatiilor si federatiilor de agricultori din domeniul imbunatatirilor funciare, care pot fi organizatii ale utilizatorilor de apa (OUAI) sau organizatii de desecari-drenaje care au si activitati de irigatii. Cuantumul de 400 de lei reprezinta o subventie anuala, iar organizatiile si federatiile pot depune deconturi lunare ale cheltuielilor, suma totala decontata intr-un an fiind in limita a 400 de lei pe hectar.
De mentionat este ca Ministerul Agriculturii acorda un alt tip de sprijin financiar, in cuantum de 700 lei/ha, tuturor celor care isi iriga terenurile agricole, indiferent daca sint sau nu membri ai unei asociatii a utilizatorilor de apa, inclusiv celor care iriga cu ajutorul motopompelor. La nivel national, agricultorii au cerut ca subventia de 700 lei/ha sa fie acordata pe trepte de pompare, nu in mod egal, indiferent de treapta de pompare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu