Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Subtilitatile portretului in viziunea artistului Alain Riviere

Teatrul "Maria Filotti" va gazdui incepind din 5 mai expozitia de fotografie realizata de artistul francez Alain Riviere.
Alain Riviere si-a dorit sa realizeze o expozitie la Braila pentru ca o parte a familiei sale este originara din Romania, a intrat in contact cu opera lui Panait Istrati inca din copilarie, si voia sa vada orasul lui Istrati. "Alain Riviere a fost de doua ori la Braila si il considera un oras bogat prin cultura, trecut, prin locuitori. Se simte legat de aceste locuri datorita cartilor lui Istrati si vrea sa intre in contact cu locuitorii acestor locuri prin intermediul fotografiilor sale", a explicat Veronica Dobrin, directorul Teatrului "Maria Filotti". Expozitia va cuprinde o serie de portrete speciale, aproximativ 40, care vizeaza chipul uman cu toate subtilitatile lui. Aceste fotografii vor fi expuse anul viitor la Muzeul Brecht din Berlin.
Alain Riviere este fotograf si scriitor. S-a nascut la Paris, in 1961, iar din 1991 isi desfasoara activitatea ca fotograf si scriitor la Berlin. A studiat muzicologia si istoria artelor la Conservatorul National Superior de Muzica de la Paris. Criticii sustin ca lucrarile sale propun o reflectie asupra prezentului, asupra clipei. Fotografiile sale sint prezente in numeroase expozitii, particulare sau publice. Textele sale au fost traduse in limbile: germana, engleza, maghiara si spaniola. In anul 2000 a fost director artistic al expozitiei "Textul fotografic" realizata la Biblioteca municipala din Berlin, expozitie care a fost dedicata legaturii dintre literatura si fotografie.
Tot pe 5 mai, de la ora 19.00, in sala Mare a teatrului va sustine un concert special Orchestra Fortelor Armate Americane din Europa.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii