Mergi la conţinutul principal

Subprefectul Brăilei, Rada Sterea, demis de către Guvernul Ludovic Orban

* Executivul a luat decizia în cadrul ședinței de astăzi * deocamdată Guvernul nu a stabilit și un înlocuitor pentru Rada Sterea, a cărei exercitare în funcția de prefect, încetează în condițiile legii

 

Județul Brăila a rămas fără subprefect. Este vorba despre o hotărâre adoptată astăzi de Guvernul Ludovic Orban, care vizează încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Brăila de către Rada Sterea. Deocamdată Executivul nu a venit și cu o altă hotărâre privind numirea unui înlocuitor. Cert este că în cadrul ședinței au fost demisi în total 9 subprefecți la nivelul județelor din România.

Reamintim că, Rada Sterea a devenit suprefect al județului Brăila printr-o hotărâre a Guvernului Viorica Dăncilă, în luna martie 2018. Aceasta a fost detașată la vremea respectivă în locul lui Marius Țiripa, de pe funcția de șef serviciu în cadrul Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Brăila. Sterea a fost membru PSD din 2010 până în februarie 2018. Decizia Guvernului în ceea ce privește demiterea subprefectului vine la scurt timp după cea privind schimbarea fostului prefect George Paladi cu Cătălin Boboc. Fostul senator PNL și-a luat în primire fotoliul de prefect al județului în luna decembrie 2019.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro