Mergi la conţinutul principal

Subiectele la istorie si geografie au fost facile

Ieri, timp de doua ore, elevii de clasa a VIII-a au sustinut teza cu subiect unic la istorie sau geografie, in functie de optiunea fiecaruia. Testarea s-a desfasurat intre orele 12.00 - 14.00, dar multi dintre elevi au iesit din salile de curs inainte de expirarea timpului alocat pentru rezolvarea subiectelor. Dupa cum ne-au precizat elevii care au trecut, ieri, prin focul examenului, subiectele atit la geografie, cit si la istorie au fost de dificultate medie si nu le-au dat batai de cap. De aceeasi parere sint si profesorii de specialitate, unii dintre ei considerind ca notele maxime au fost usor de atins. De exemplu, Carmen Gusatu, profesor de istorie la Scoala "Aurel Vlaicu", ne-a declarat: "Subiectele respecta programa pentru teza la istorie. Au un grad mediu spre scazut de dificultate. Este pentru prima data cind toate subiectele sint accesibile pentru majoritatea elevilor si nu exista capcane in subiecte. Subiectele cu itemi semiobiectivi care ridicau probleme se rezolva acum pe baza textului istoric de la subiectul II. Punctajul din barem este clar si usor de aplicat".
Si la geografie subiectele au fost destul de accesibile. Profesorii care predau aceasta materie ne-au precizat ca testarea a fost bine formulata, cu itemi clari, in conformitate cu programa scolara si cu ceea ce elevii au studiat la clasa. Camelia Namoianu, profesor de geografie, a apreciat subiectele ca fiind destul de usor de rezolvat in conditiile in care elevii ar fi acordat atentia cuvenita detaliilor legate de toate formele de relief. "Subiectele I si II nu au pus in dificultate elevii. Caracterizarea formei de relief, grupa Muntilor Fagaras era cunoscuta elevilor, poate ultimul subiect a prezentat oarece dificultate, deoarece elevii au avut de specificat modul de formare al unui tip de grind din Delta Dunarii si proportionalitatea reliefului Romaniei", a adaugat Camelia Namoianu.
Evaluarea lucrarilor se va face in maxim trei zile, iar eventualele contestatii pot fi depuse in cel mult sapte zile. Aceasta a fost ultima teza cu subiect unic din primul semestru al anului scolar 2008 - 2009.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB