Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Subiecte usoare la proba obligatorie a profilului de la Bacalaureat

Ieri, majoritatea candidatilor ieseau fericiti de la examen. La matematica, care le-a provocat cele mai mari spaime unora, proba a fost relativ usoara. La matematica s-au dat trei tipuri de subiecte. Cei care au absolvit liceul la profil real au dat proba a doua la matematica, la Braila fiind inregistrati 2.098 candidati, insa nivelul de dificultate a diferit in functie de specializare. Subiectele cele mai grele le-au primit candidatii care au absolvit la Matematica-informatica. Majoritatea au spus ca subiectele au fost destul de usoare. "Nu a fost extraordinar de greu. Au fost doua subpuncte mai grele putin, unul cu matrici, iar la alt punct a fost mai dificil pina iti dadeai seama. Restul se lucrau usor. A fost chiar usurel" a spus Gabriel Malinchi de la Colegiul "Balcescu". "Au fost simple, intr-o ora jumatate s-au rezolvat. La vreo doua sau trei subpuncte am stat vreo cinci minute sa ma gindesc" a spus si Vlad Durbaca de la acelasi colegiu. In schimb, citeva candidate, absolvente ale Grupului scolar "Mihail Sebastian", au spus ca subiectele pe care le-au avut ele de rezolvat, pentru profil tehnic, nu au fost usoare.
"Subiectele au fost grele. La partea a treia in special. Noi asa ceva nu am facut la scoala. Mai ales la punctele f) si g) de la subiectul IV si la subiectul III. Noi am lucrat acum ceva, dar nu stim daca este corect. La unele subiecte am gresit si din neatentie. Cred ca vom lua intre sase si opt", au spus doua eleve de la Grupul Scolar "Mihail Sebastian", profil tehnic. Candidatilor de la centrul "Edmond Nicolau" li s-au parut si lor dificile subiectele. Nici nu au stiut sa spuna ce notiuni solicitau exercitiile pe care le-au avut de rezolvat. Presedintele comisiei de bacalaureat de la Colegiul "Balcescu", lect. univ. dr. Gabriela Apreutesei de la Iasi, a apreciat ca subiectele au fost in general usoare, ca nu solicitau decit aplicarea unor formule. Multumiti de subiectele primite au fost si candidatii, mai putini, care au avut de dat examen la geografie sau istorie.
Astazi, de la ora 9.00, cei 2.615 candidati vor sustine proba
la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, iar pe 7 iulie se va sustine proba scrisa sau practica, la alegere, din celelalte arii curriculare, unde, de obicei, majoritatea alege Educatia fizica.
Rezultatele se vor comunica pina pe 10 iulie, ora 16.00, iar
depunerea contestatiilor se va face in aceeasi zi intre orele 16.00 -
20.00. Rezultatele finale se vor afisa pe 14 iulie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii