Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SUA regreta crearea "zonei de securitate" din Gaza, dar nu o condamna

Statele Unite si-au exprimat regretul, marti, fata de crearea de catre Israel a unei "zone de securitate" in nordul Fisiei Gaza, dar au evitat sa condamne aceasta actiune, preferind sa ceara Autoritatii Palestiniene sa-i sanctioneze pe autorii recentelor atacuri cu rachete, relateaza AFP.
"As caracteriza aceasta masura drept un lucru la care am fi preferat sa nu asistam, dar il plasam in contextul atacurilor permanente si al esecului Autoritatii Palestiniene de a rezolva problema de securitate", a declarat purtatorul de cuvint al Departamentului de Stat, Adam Ereli.
"Israelul raspunde astfel tirurilor cu rachete Qassam organizate din Gaza. Este o reala problema", a adaugat el.
"De fapt, am dori sa fie luate masuri eficiente impotriva celor responsabili pentru aceste atacuri, fiindca, intr-un astfel de caz, masurile luate de Israel nu ar mai fi necesare", a explicat Ereli.
Israelul a inceput instaurarea unui "no man's land" in nordul Fisiei Gaza, mai ales in zona ruinelor coloniilor israeliene distruse in august si in septembrie de armata, cind Israelul si-a retras fortele militare si colonistii.
Postul public de televiziune israelian a informat ca orice palestinian care va intra in zona respectiva isi va asuma un "risc".
Potrivit lui Ereli, aceste represalii "subliniaza necesitatea urgenta de a lua masuri eficiente impotriva celor care se opun procesului de pace din rindul poporului palestinian".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii