Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SUA ofera Iranului posibile garantii de securitate

Statele Unite si alte mari puteri mondiale au oferit Iranului eventuale garantii privind "integritatea sa teritoriala", in cadrul propunerilor destinate rezolvarii crizei nucleare provocate de Teheran, a anuntat postul de televiziune ABC, citat de AFP.
In cazul unui raspuns pozitiv din partea Iranului, propunerea, care a fost facuta de cei cinci membri ai Consiliului de Securitate al ONU (Statele Unite, Franta, Marea Britanie, Rusia, China) si Germania, prevede sustinerea internationala a unei "cooperari in privinta securitatii regionale" pentru statele din Golful Persic si alte tari, potrivit unei copii a proiectului.
Marile puteri sint dispuse sa incurajeze discutiile dintre Iran si tarile din regiune, "in scopul stabilirii unor aranjamente de securitate regionala si a unei relatii de cooperare in problemele importante de securitate, printre care si garantii privind integritatea teritoriala si suveranitatea politica", precizeaza documentul.
Aceste propuneri includ oferte stimulative, in special in domeniul comercial, destinate sa convinga Teheranul sa renunte la activitatile sale de imbogatire a uraniului, dar si o amenintare cu actiuni in cadrul Consiliului de Securitate al ONU.
Iranul a reactionat, marti, cu precautie fata de aceste propuneri, adoptind astfel o atitudine considerata pozitiva de presedintele american, George W. Bush.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii