Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SUA ofera Bulgariei trei optiuni pentru cumpararea de avioane F-18

Administratia americana prezinta trei optiuni pentru furnizarea de avioane F/A-18E/F Super Hornets fortelor militare bulgare, a declarat un oficial al US Navy, luni, la o prezentare a aeronavei militare fabricate de Boeing, relateaza editia electronica a cotidianului Dnevnik.
Prezentarea a marcat includerea oficiala a aeronavelor F-18 in competitia pentru obtinerea contractului, parte a efortului de modernizare a armatei bulgare.
Propunerea a fost transmisa de Washington joia trecuta, ca raspuns la o cerere privind pretul si informatii suplimentare, adresata de Sofia in iunie 2005, pentru 16 aeronave F/A-18E/F Super Hornets.
In afara de aceste avioane, autoritatile bulgare au cerut informatii despre pret si alte detalii pentru 12 avioane F-5 folosite, utilizate pentru antrenamente si care in prezent nu se mai fabrica.
Comandantul Andrew Hartigan, din US Navy, a declarat ca prima optiune este "ajustata" in functie de numarul si tipul avionului mentionat in scrisoarea din partea Bulgariei, a doua vizeaza o oferta de furnizare a 12 avioane folosite F-18 si 12 de tip F-5, iar o a treia nu vizeaza avioane F-5.
Hartigan a refuzat sa dezvaluie pretul avioanelor, dar, potrivit unor informatii neoficiale, un avion militar neinarmat nou costa 53 de milioane de dolari.
Comandantul a spus ca se asteapta ca negocierile sa dureze maxim 18 luni. Oferta americana vizeaza semnarea contractului intr-un an, prima livrare urmind sa aiba loc in 2009.
Compania americana Lockheed Martin si cea suedeza Gripen si-au exprimat interesul fata de furnizarea de avioane militare armatei bulgare. De asemenea, Eurofighter, Rafael si Mirage se vor arata probabil interesate de aceasta afacere, potrivit Dnevnik.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii