Mergi la conţinutul principal

Strat nou de vopsea pe bazinul fântânii cinetice

Bazinul fântânii arteziene de pe Esplanadă a fost revopsit complet, având nevoie urgentă de această operaţiune, deoarece stratul iniţial de vopsea se degradase puternic, la nici doi ani după un amplu proces de reabilitare. În ultimele două săptămâni, o echipă a firmei "Tancrad" a făcut reparaţiile, în conformitate cu contractul de garanţie a lucrării. Astfel, treptele interioare ale bazinului au scăpat de crăpăturile inestetice pe care le aveau astă-primăvară. Din păcate, la o privire mai atentă, se poate observa că finisajele tencuielii nu sunt tocmai bine realizate, execuţia fiind făcută cam "din topor".
Autorităţile brăilene par a fi mulţumite, însă, de felul cum au ieşit reparaţiile. Aceleaşi autorităţi promiteau, în urmă cu câteva luni, că vor lua măsuri pentru înlocuirea porţiunilor lipsă din banda de ghidaj pentru nevăzători care trece pe lângă bazinul fântânii arteziene. Porţiunile respective au fost rupte astă-iarnă, în timpul lucrărilor de deszăpezire a platoului Esplanadei.
"Dacă s-a rupt această bandă de ghidaj este destul de grav. Neapărat trebuie să luăm măsuri pentru înlocuirea sa, deoarece folosirea unor astfel de elemente de avertizare pentru persoane cu deficienţe de vedere face parte din angajamentul pe care ni l-am asumat atunci când am accesat fondurile europene în vederea reabilitării platoului respectiv. Nu ştiu exact ce soluţie vom găsi şi care sunt costurile materialului, însă cu siguranţă trebuie să facem aceste reparaţii", ne declara, în luna ianuarie a.c., Iuliana Neagu, directorul Direcţiei Programe Europene, din cadrul Primăriei Brăila. Nici până la ora actuală nu s-au făcut respectivele reparaţii.
Reabilitarea zonei Esplanadei, proiect ce a inclus şi ansamblul de fântâni cinetice, a fost făcută, în perioada 2011 - 2013, de firma "Tancrad" Galaţi. Costul lucrărilor s-a ridicat la 14 milioane de lei noi (140 miliarde de lei vechi), banii fiind asiguraţi printr-o finanţare europeană.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro